Zestig procent ouders heeft moeite met eerste schooldag

Vanmorgen zijn mijn kinderen weer naar school gegaan. En nee, ik sta dan niet met tranen in mijn ogen in de deuropening ze uit te zwaaien. Ik vind het heerlijk en ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat zij het ook heel erg fijn vinden. Doe ons maar wat regelmaat en de afleiding van lessen!  Ruim een derde van de ouders is op de eerste schooldag van hun kind blij dat ze meer tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd heeft zestig procent moeite met afscheid nemen van hun schoolgaande kleuter en maakt veertig procent zich zorgen over de eerste schooldag.Dat blijkt uit een onderzoek van het blad Bobo onder bijna 3500 ouders. Ouders maken zich vooral zorgen over de aandacht die het kind van de leerkracht krijgt en of hun kind wel mee kan komen. Slechts weinig ouders zijn bezorgd over pesten, de voeding en de zelfredzaamheid op de wc. Kinderen uit dorpen gaan gemiddeld jonger zelfstandig naar school. Op 7-jarige leeftijd loopt of fietst een op de tien kinderen uit een dorp zelfstandig naar school, in de stad is dit een op de dertig. Een jaar later ligt dit anders: onder 8-jarigen gaat 68 procent van de stadskinderen zelfstandig naar school, tegen 45 procent van de kinderen uit dorpen.

Lees ook:Eerste schooldag kleuter kan levensbepalend zijn…
Lees ook:Helft ouders blij dat kind weer naar school gaat
Lees ook:Kinderen moeten iedere schooldag kunnen sporten
Lees ook:Pestkoppen maken moeilijk vrienden
Lees ook:Dikke gepeste kinderen, zullen zelf ook eerder gaan pesten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>