Jonge kinderen voorlezen voorat ze naar bed gaan maakt ze slimmer

Schermafbeelding 2015-01-19 om 16.41.57Baby’s slaan nieuw geleerde informatie beter op als ze meteen daarna een dutje doen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Dus hoop aan de slag met je woordjes, de vormenstoof of een leuk liedje en dan meteen het bedje in! Na een slaapje zijn baby’s van zes tot twaalf maanden oud beter in staat om een nieuwe vaardigheid te reproduceren, die ze eerder gedemonstreerd hebben gekregen van een volwassene. Waarschijnlijk helpt het dutje bij het opslaan en verwerken van herinneringen.Dat melden Duitse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences.Bij het experiment werd aan 216 baby’s gedemonstreerd hoe ze wanten konden uittrekken bij een pluche knuffelbeest. Een volwassen onderzoeker deed de handeling nauwkeurig voor, door de wanten langzaam uit te trekken en vervolgens te rinkelen met belletjes die aan de stof waren bevestigd. De helft van de baby’s deed vlak daarna een dutje van dertig minuten of meer. De andere helft van de jonge proefpersonen sliep niet of nauwelijks. Vervolgens werden de baby’s opnieuw geconfronteerd met het knuffeldier dat wanten droeg. De kinderen die goed hadden geslapen, bleken veel vaker geneigd om de wanten van het pluche beest op de juiste manier uit te trekken.
Volgens Seehagen kunnen ouders hun voordeel doen met haar bevindingen. “Dit onderzoek toont aan dat je jonge kinderen het beste kunt voorlezen vlak voordat het bedtijd is.”

Lees ook:Niet met je kindje in slaap vallen op stoel of bank
Lees ook:Dikkere baby’s beter op school
Lees ook:Daarom moet je peuters ‘s middags laten slapen!
Lees ook:Baby’s van zes maanden onthouden amper wat ze zien
Lees ook:Maak je van je baby met Mozart wel of geen genie?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>