Dikkere baby’s beter op school

Wees maar gerust als je baby een vetlaagje heeft! Het bevalt misschien niet zo lekker, maar zware baby’s presteren later beter op school, zo blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. Baby’s die relatief zwaar zijn bij hun geboorte halen in alle klassen van de lagere school gemiddeld betere cijfers dan kinderen met een laag geboortegewicht. Het effect gaat zelfs op bij tweelingen: de zwaarste helft van een tweeling scoort over het algemeen iets beter op school dan zijn lichtere broertje of zusje, zo melden onderzoekers van Northwestern University in het wetenschappelijk tijdschrift American Economic Review.De wetenschappers baseren hun bevindingen op gegevens van 1,3 miljoen kinderen in de Verenigde Staten, waaronder 15.000 tweelingen. De kinderen werden vanaf hun geboorte gevolgd tot het einde van de lagere school. De wetenschapper vonden een significant verband tussen het geboortegewicht en de schoolprestaties.

Lees hier het gehele artikel!

Lees ook:Snel achter elkaar zwanger worden kan tot vroeggeboorte leiden
Lees ook:Tweelingen vroeger geboren en grotere overlevingskansen
Lees ook:Baby’s worden dikker en dikker geboren
Lees ook:Baby’s herkennen muziek in de baarmoeder
Lees ook:IVF-baby’s van nu veel gezonder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>