Zara slaat plank volledig en pijnlijk mis met kindershirtje

Ik ben gek op Zara, maar nu slaan ze de plank wel een heel klein beetje mis hoor… De winkel verkoopt een gestreept jongensshirt met een gele sheriffster. Juist ja: doet het je ergens aan denken? Het item lijkt  sprekend op de grijswitte pakken die gevangenen van de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog in vernietigingskampen moesten dragen. De sheriffster doet denken aan een davidster. Niet heel erg slim. En het zou niet meer dan terecht zijn dat het shirt heel, heel snel en met excuses uit de rekken wordt gehaald! Op Twitter regent het reacties van mensen die het ontwerp op z’n minst ongelukkig noemen. De woorden ‘schandalig’, ‘dom’ en ‘walgelijk’ vallen regelmatig.  Van over heel de wereld roepen mensen Zara op om het kindershirt uit de collectie te halen.

Hoewel Zara officieel nog niet heeft gereageerd op de commotie, is het t-shirt in de meeste landen inmiddels uit de webshop verdwenen. Het item was behalve in Nederland ook te koop in Duitsland en Israël. Of het ook in de winkels heeft gehangen, is onduidelijk.

Lees ook:WK en kinderen
Lees ook:Design-het-zelf voor kleine kinderdesigners in de dop
Lees ook:Lief! Lifestyle is echt té lief!
Lees ook:Huh? Een romper met een bikini?
Lees ook:Hoe kleed je je kinderen deze herfst?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>