Interseksuele baby’s mogen in Duitsland geregistreerd worden zonder geslacht

Wat goed! Duitsland geeft ouders van interseksuele baby’s de mogelijkheid om hun kind te laten registeren zonder geslacht. Indien het lichaam van hun baby zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken heeft, hoeven ze niet langer overhaast te besluiten of hun nageslacht als man of vrouw door het leven zal gaan. En dat is heel fijn, kan ik me zo voorstellen. Pakweg 1 op de 2000 mensen heeft lichamelijke kenmerken van beide geslachten. Zij hebben een mix van mannelijke en vrouwelijke chromosomen en soms zelfs genitaliĆ«n van beide seksen.Duitsland wordt het eerste land in Europa dat in zo’n geval een X op de geboorteakte zal noteren, voor de nieuwe categorie ‘onbepaald geslacht’, zo meldde de BBC vrijdag. Vanwege de administratieve keuze tussen jongen of meisje die voorheen bij de burgerlijke stand gemaakt moest worden, werden baby’s soms zelfs geopereerd om ze zo snel mogelijk op het ‘paspoortgeslacht’ te laten lijken.
De wetswijziging is tot stand gekomen na enkele kwesties rond doodongelukkige (voormalig) interseksuelen. Een van hen werd bijvoorbeeld kort na de geboorte geopereerd, maar zei daar jaren later over: ‘Ik ben geen man of vrouw. Ik blijf de lappendeken die dokters van me hebben gemaakt, vol littekens.’

Lees het gehele artikel op AD.nl

Lees ook:Komt er aparte flesvoeding voor jongens en meisjes?
Lees ook:Een baby kost je twee maanden slaap…
Lees ook:Waar blijven de baby’s in Duitsland?
Lees ook:Trend: een geslacht-onthullingsfeest voor je baby!
Lees ook:65 jaar oud, na 13 kinderen weer zwanger…van een vierling!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>