Meivakantie voor kinderen van één naar twee weken!

IK BEN VOOR! IK BEN VOOR! De ANWB wil dat de meivakantie 2 weken gaat duren in plaats van een week, zoals nu het geval is. De organisatie noemt de meivakantie dan „een volwaardig alternatief voor een zomervakantie waarbij prijzen en bezetting van accommodaties gunstig zijn”. Dat is ZO waar! En nu kies ik eigenlijk vooral om Koninginnedag niet voor weggaan in de meivakantie, want dat vinden de kinderen ook zo leuk. Maar als je zou kunnen kiezen uit twee weken! Ik zou het wel weten! En jullie?
Prijzen van accommodaties en vervoer zijn in de periode april-mei soms 25 tot 30 procent goedkoper dan in de zomerperiode, zo stelt de bond. „Omdat veel landen geen meivakantie kennen, hebben Nederlandse vakantiegangers ruime keuze in het aanbod.”
Het ministerie van Onderwijs stelt centraal de data van de meivakantie op scholen vast. Dit jaar hebben alle regio’s deze vakantie van 27 april tot en met 5 mei. De ANWB zegt veel positieve reacties van leden te hebben gekregen uit regio’s waar scholen samen met de ouderraad de afgelopen jaren voor een tweeweekse meivakantie kozen.
Volgens de ANWB maakt de introductie van Koningsdag op 27 april voor sommige jaren met een beperkt aantal extra verlofdagen, het mogelijk dat twee weken aan elkaar worden geknoopt.
Vanuit het ministerie van Onderwijs zijn er geen plannen de huidige regeling aan te passen. „De overheid stelt de begin- en de einddata van de schoolvakanties vast. Voor de meivakantie wordt één week centraal vastgesteld. Het is aan de school of ze daar een tweede week aan willen plakken. Dit komt vooral in het primair onderwijs voor. Voorwaarde is wel dat leerlingen over het hele schooljaar voldoende onderwijs krijgen. Overigens kiezen veel middelbare scholen er niet voor om twee weken meivakantie willen geven, vanwege de eindexamenperiode”, zo stelde een woordvoerder van het ministerie.

Nou mensen, start de lobby!

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Veel scholen dicht tijdens de Koningsspelen…
Lees ook:Iederwijsschool ouders horen geldboete tegen zich eisen
Lees ook:Rijke ouders? Dan sneller naar Havo of VWO
Lees ook:Meeste middelbare scholen geven te weinig les
Lees ook:Druk op leraren wordt groter en groter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>