Veel scholen dicht tijdens de Koningsspelen…

111158-koning-koningsspelen-2013Een onhandige samenloop van omstandigheden, zo zou je het wel kunnen noemen dat lang niet alle basisscholen in Nederland kunnen meedoen aan de Koningsspelen op 25 april. Vanwege de vakantie zijn namelijk veel scholen op die dag dicht. Jammer hoor! Het is zo’n leuke saamhorige dag! Maar wat niet is, is niet natuurlijk… De organisatie achter de spelen deed donderdag in dagblad Trouw een oproep aan gemeenten zelf Koningsspelen te organiseren als scholen op de bewuste dag gesloten zijn.De organisatie had zich gebaseerd op de officiële vakantiedata. De meivakantie begint op 26 april. Volgens Richard Krajicekzijn de meeste scholen wel open. “Maar het is heel vervelend. We willen echt dat de Koningsspelen een traditie worden. Daarom roepen we langs deze weg gemeenten waar veel scholen dicht zijn op zelf Koningsspelen te organiseren.” Volgens de oud-tennisser was de organisatie van tevoren op de hoogte van de gespreide vakanties en is ook nog gekeken naar alternatieven. “Pasen valt laat dit jaar. Zo’n 750 scholen (10 procent van het totaal) hebben de week vastgeplakt aan de meivakantie en zijn dus dicht.”
De organisatie zal er dan alles aan doen om de traditionele ontbijtjes te leveren opdat kinderen niets hoeven te missen van de Koningsspelen.

Lees ook:Leukste Koningsspelen winnen bezoek Alexander en Maxima op school
Lees ook:Meivakantie voor kinderen van één naar twee weken!
Lees ook:Kinderen voor Kinderen zingt tijdens aftrap Koningspelen
Lees ook:Vandaag is het dag van de leerplicht! (Niet gespijbeld?)
Lees ook:Aandacht voor hoofdluisprobleem: vijfde Landelijke Hoofdluisdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>