Meeste middelbare scholen geven te weinig les

Wat was het altijd een feest, uitvallende leraren. Maar daar waar wij nog blij waren, zijn de huidige scholieren minder enthousiast. Zij komen namelijk lesuren tekort. Verreweg de meeste middelbare scholen slagen er dit jaar niet in voldoende les te geven, meldt voorzitter Sjoerd Slagter van de organisatie van scholen in het voortgezet onderwijs, de VO-raad, donderdag. En met die gedachte stuur je je kind natuurlijk niet naar school. 
 

De vorige minister van Onderwijs, Maria van der Hoeven, kondigde begin dit jaar nog aan dat scholen die dit schooljaar niet de norm van 1040 lesuren halen, sancties opgelegd krijgen. Het ministerie kan scholen bijvoorbeeld financieel korten, geld terugvorderen of zelfs de onderwijslicentie intrekken.

De VO-raad heeft inmiddels van veel scholen begrepen dat ze die 1040 lesuren niet halen. 'Misschien dat maar 10 procent het wel haalt', aldus Slagter. 'Het is ook een vrij willekeurige grens, scholen hadden ook veel moeite om die lopende het schooljaar in te plannen.' Volgens hem is er wel geprobeerd te voldoen aan de norm, bijvoorbeeld door het schrappen van vergaderingen en het schrappen van excursies. 'Ze proberen het wel.'

Lees ook:Druk op leraren wordt groter en groter
Lees ook:Klas overslaan niet altijd zo verstandig…
Lees ook:Gymles op school zet niet aan tot meer bewegen
Lees ook:Nederlandse basisscholen barsten van het geld
Lees ook:Cito-toets 2009 vandaag van start

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meeste middelbare scholen geven te weinig les

  1. DJ-Chris

    Wat een gezeik!! Er zijn zat landen waar kinderen niet naar school kunnen, hier is alles goed geregeld, maar mischien net niet helemaal perfect. die paar uurtjes worden weer omgezet in een hoop problemen en sancties, zeike politiek.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>