1 op 10 VMBO leerlingen haalt examen niet

Uit een voorzichtige schatting van Jan van Nierop, voorzitter van Stichting Platforms VMBO, blijkt dat ongeveer 1 op de 10 leerlingen gezakt is. Dat is flink! Vorig jaar was dat gemiddeld 5 procent. Van Nierop heeft ongeveer 12 scholen gebeld. „We kunnen er dus nog geen conclusies aan hangen, maar het geeft wel een trend aan.” Heeft jouw kind VMBO-examen gedaan? En wat is de uitslag? Koepelorganisatie VO-raad heeft dezelfde signalen gehoord als de stichting. „Het is zorgelijk”, aldus een woordvoerster. Volgens de strengere regels, die dit jaar zijn ingegaan, moet het gemiddelde cijfer van alleeindexamenvakken een voldoende (minimaal 5,5) zijn. De onderwijsclubs en leerlingen waren vooraf al bang dat deze strengere regels zouden zorgen voor veel meer gezakte leerlingen. Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) wil niet vooruit lopen op de zaken. „Het is te vroeg voor conclusies. We weten pas echt hoeveel leerlingen er geslaagd of gezakt zijn nadat de herkansingsperiode is afgerond en alle examengevens bekend zijn”, aldus de minister.

Lees ook:Onderzoek naar peutermelk
Lees ook:Kijk uit met Nijntje vingerverf van Bruynzeel
Lees ook:Kinderen geven te makkelijk geld online uit
Lees ook:Dagen surprise-ei lijken te zijn geteld
Lees ook:Kinderen beter beschermd tegen foute sms-diensten

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “1 op 10 VMBO leerlingen haalt examen niet

  1. Carmen

    Hallo, ik ben van het VBMO onderweis en ik ben ook gezakt. Mijn cijfers waren (7, 6, 6, 5, 5). Als ze de telling van vorig jaar hadden gehad was ik nu dus wel geslaagd geweest. Volgende week heb ik mijn herkansingen. Het is erg slecht dat de minister van onderweis pas een conclusie gaat trekken als wij allemaal gezakt zijn met de herkansingen. Volgens mij zegt dit al genoeg! Ik hoop dat ik straks slaag en naar mijn vervolg opleiding kan gaan!

    Mvg, Carmen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>