Onderzoek naar peutermelk

Er komt een Europees onderzoek naar peutermelk. Dat is een van de uitkomsten van een stemming donderdag in het Europees Parlement in Straatsburg. De Europarlementariƫrs willen weten of deze melk voor kinderen van 1 tot 3 jaar oud het predicaat babyvoeding mag voeren en dus aan strengere voedselveiligheidseisen moet voldoen.Esther de Lange, voor het CDA in het Europarlement, is blij dat haar voorstel is aangenomen. Zij wil weten of de peutermelk beter is dan gewone melk zoals door de makers wordt beweerd en of kinderen door de vanillesmaak een voorkeur voor zoet krijgen aangeleerd door deze melk te drinken. Het Europese voedselveiligheidsagentschap EFSA krijgt een jaar de tijd.

Strengere eisen

Het Europarlement nam donderdag strengere eisen voor babyvoedsel en speciale medische voeding aan. De nieuwe regels moeten de consument beschermen tegen misleiding en biedt de sector duidelijkheid over wat ze wel en niet op de etiketten van hun producten mogen plaatsen.

Zo mogen er geen gezondheidsclaims gebruikt worden in de reclame voor deze producten. Ook glutenvrije voeding en bepaalde caloriearme diƫten vallen onder de nieuwe regels.

Lees ook:Babymelkpoeder zonder foto’s van baby ter promotie borstvoeding
Lees ook:Kijk uit met Nijntje vingerverf van Bruynzeel
Lees ook:1 op 10 VMBO leerlingen haalt examen niet
Lees ook:Gratis fruit op basisscholen; lijkt me een prima plan
Lees ook:Dagen surprise-ei lijken te zijn geteld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>