Kinderen hebben geen idee waar katoen en yoghurt vandaan komt

In Australië denken de meeste kinderen in de laatste klas van de basisschool dat katoenen sokken van dieren afkomstig zijn. Een kwart gelooft dat yoghurt en roerei plantaardig zijn. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerde studie onder ongeveer 1000 leerlingen. Shocking. Ik zal mijn kinderen vanavond tijdens het eten het vuur eens aan de schenen leggen. Ik kan me niet voorstellen dat ze het er zo slecht vanaf brengen als hun Australische collega’s… De onderzoekers waarschuwen dat de kloof tussen stad en platteland groeit. Daardoor beseffen kinderen steeds minder waar voedsel en andere levensbehoeften vandaan komen. Voorzitter Cameron Archer van de stichting voor educatie over primaire industrie, die de opdracht gaf voor de studie, is verontrust over de uitkomst. Hij wijst erop dat het de scholieren van nu zijn die later problemen met onder meer voedselveiligheid het hoofd moeten bieden.

Lees ook:Kinderen in steden zijn vaak slecht af, meldt Unicef
Lees ook:Populaire kinderboeken van Tractor Ted nu ook in Nederland beschikbaar
Lees ook:Verburg wil kinderen op school leren gezonder te eten
Lees ook:Fastfood slecht voor studieresultaten kind
Lees ook:Scheiding voor meisjes zwaarder dan voor jongens

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen hebben geen idee waar katoen en yoghurt vandaan komt

  1. Erna van der ploeg

    In Australië krijgen de basisschoolkinderen hoofdzakelijk alleen les over hun eigen land. Yoghurt komt daar niet vandaan en wordt weinig gegeten, katoen is een te ver van mijn bed show voor Australië,maar in tegenstelling tot hier, weten de kinderen daar veel over tarwe, suikerriet, slangen, spinnen, haaien, schapen,Azië enz.,alles wat dichter bij huis is. Het is vaak waar je naar school gaat, wat bepalend is bij wat je krijgt te leren. In mijn jeugd op school in Australië had ik geen idee van Europa.Nederland waar lag dat? Australië is een Aziatisch land.Daar leerden wij weer veel over.Dat was belangrijk want daar liggen de betrekkingen voor Australië en niet in Europa.Dat de kinderen niet wisten waar yoghurt vandaan komt is niet belangrijk genoeg om zorgen over te maken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>