Scheiding voor meisjes zwaarder dan voor jongens

Volgens een Israëlische studie ondervinden meisjes meer last van een scheiding van hun ouders dan jongens. Als partners uit elkaar gaan, heeft dat bij dochters een levenslange negatieve invloed op allerlei levensaspecten.
“Het algemene gevoel van bekwaamheid was bij dochters van gescheiden ouders op alle gebieden lager”, aldus psychologe Tal Schemer-Elkajam over haar studie.In het algemeen hebben kinderen van gescheiden ouders meer de neiging op te geven, de school vroeger te verlaten en hebben ze minder succes in het beroepsleven. De grootste kloof bestaat echter in het zelfvertrouwen inzake het aanknopen van relaties. Dochters van gescheiden ouders schatten dat zeer laag in. De verklaring voor het verschil tussen de geslachten ligt volgens Schemer-Elkajam in de sterkere emotionele band die meisjes en vrouwen vaak met hun ouders hebben. “Ze zien een minder succesvol voorbeeld bij de ouders en leiden daaruit af: ‘Als mijn ouders het niet goed met elkaar kunnen vinden, dan zal ik in het aangaan van een band ook weinig succes hebben.’ Jongens daarentegen, halen hun gevoel van eigenwaarde uit onafhankelijkheid en het loslaten van hun ouders. Daarom heeft een scheiding minder negatieve gevolgen voor hen. Voor de studie werden 509 mensen van 17 tot 25 jaar oud ondervraagd. De helft kwam uit een gescheiden gezin.

Bron: HLN

Lees ook:Kinderen van gescheiden ouders gaan zelf ook vaak scheiden
Lees ook:Voorstel jongens en meisjes gescheiden les te geven slecht ontvangen
Lees ook:Gescheiden ouders geeft meisjes grotere kans op depressie
Lees ook:Als ouders scheiden hebben meisjes grote kans op depressie
Lees ook:Ja hoor…gescheiden? Dan gaat je kind eerder roken…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>