Je maakt kinderen niet gelukkig met dure gadgets

Uit onderzoek van Unicef blijkt dat ouders wel hun best doen om hun kinderen gelukkig te maken, maar dat ze dat op de verkeerde manier doen. Volgens het rapport vinden de kinderen het wel fijn om leuke en dure gadgets te krijgen, maar dragen ze niet bij tot het algemene geluksgevoel. Hm… Lees ik dat dus weer net op het moment dat ik op het punt sta een iPad voor mijn kids te kopen! Niet doen dan  maar?

De kinderen blijken veel meer te hechten aan tijd door te brengen met hun ouders.  Volgens het rapport geven ouders dure spullen om hun schuldgevoel te compenseren. “Ze voelen zich schuldig omdat ze een veel te druk leven hebben en te weinig tijd hebben om samen met hun kinderen iets te ondernemen.” Uit de studie kwam naar voren dat vooral Britse ouders hun kinderen zoet houden met duur ‘speelgoed’. Zo is een televisie op de kamer daar meer regel dan uitzondering.  Voor het onderzoek werden er gesprekken gehouden met honderden jongens en meisjes tussen acht en dertien jaar uit Groot-Brittanië, Spanje en Zweden.

Oké. Nou, dan koop ik dus wel die iPad, maar zorg ik ook dat ze voldoende aandacht van mama krijgen. Doe ik het toch goed!

.

Lees ook:Dure gadgets maken kinderen echt niet gelukk
Lees ook:Zet de tv uit als je peuter aan het spelen is
Lees ook:Opblaasbare kubus maakt iPad kindproof
Lees ook:Pedagogisch verantwoord speelgoed blijkt grote waanzin
Lees ook:Wat kinderen écht willen voor Sinterklaas? Een iPad!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Je maakt kinderen niet gelukkig met dure gadgets

  1. TPO

    Wat leuk! Wij waren net op zoek naar info over verantwoord speelgoed ivm Tolo Toys en het nut hiervan. Dure gadgets is dus geen goed idee, maar hoe ontkom je daar nog aan? Hoe ouder de kids, hoe meer gadgets ze willen…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>