Wat kinderen écht willen voor Sinterklaas? Een iPad!

Dat kinderen in het samenstellen van verlanglijstjes geen rekening houden met de crisis is duidelijk: ze willen een iPad. Daar kun je ze echt blij mee maken, zo blijkt uit onderzoek. Jaja. En de sint maar strijken met de eer, terwijl wij er voor moeten bloeden. Ik heb er echter niets over te zeggen… Ik ben vorig jaar al overstag gegaan, door ze zo’n ding met kerst te geven.Helemaal bovenaan op hun verlanglijstje staat tegenwoordig de iPad of een andere tablet, zowel bij kinderen tussen 6 en 12 jaar als bij 13-plussers. Dat blijkt uit een studie van Nielsen, een Amerikaanse multinational die voornamelijk marketing- en media-informatie levert. Voor hun nieuwste onderzoek peilden ze bij een groep Amerikaanse kinderen naar hun wensen voor Kerstmis.
Bijna de helft van de ondervraagden tussen 6 en 12 jaar (48 procent) zei graag een iPad te willen voor kerst. Vorig jaar was dat nog 44 procent. Ook andere producten van Apple zijn erg gewild bij deze leeftijdsgroep. Denk bijvoorbeeld maar aan de iPad mini (36 procent), de iPod Touch (36 procent) of de iPhone (33 procent).
De 6- tot 12-jarigen zijn verder ook geïnteresseerd in spelconsoles. Zo kan je met een Wii U (39 procent) of een draagbare DS (29 procent), allebei van Nintendo, weinig verkeerd doen. Ongeveer een kwart van deze leeftijdsgroep wil dan weer het liefst een Xbox 360 van Microsoft of een Playstation 3 van Sony.
Bij de jongeren vanaf 13 jaar blijft de iPad populair. Van hen wil ongeveer 21 procent het liefst een iPad (ten opzichte van 24 procent vorig jaar). Bijna even populair zijn echter een gewone computer (19 procent) of een tablet van een ander merk dan Apple (18 procent).
Daarnaast zijn ook zij geïnteresseerd in een Wii U (17 procent), een iPhone (14 procent) of een eigen televisie (13 procent). De iPad mini komt bij deze leeftijdsgroep pas op de negende plaats, met 11 procent van de stemmen. Wie dus nog op zoek is naar een cadeautje voor in de schoen of onder de kerstboom, kan met een tablet (al dan niet van Apple) weinig verkeerd doen.

Lees ook:Er worden steeds meer iBabies geboren!
Lees ook:We gaan op vakantie en nemen mee…ons tablet!
Lees ook:Kinderen willen…iPads en iPods!
Lees ook:Na iPhone® en iPod® nu ook iPad® kids proof
Lees ook:Koop nou toch een e-reader voor je kind!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>