Laat kinderen weten dat foto’s in bladen gemanipuleerd zijn!

In Groot-BrittanniĆ« lanceert men een lessenpakket voor 10-jarigen dat hen bewust moet maken van de manipulaties van foto’s in de bladen. Het gaat om een initiatief van de non-profitorganisatie Media Smart, in samenwerking met het Government Equalities Office. Zij zullen een pakket leveren aan lagere scholen, met daarin gephotoshopte foto’s uit tijdschriften. Aan de leerkrachten wordt gevraagd om hun leerlingen te confronteren met de foto’s en hen te vragen welke lichaamsdelen gemanipuleerd werden. Tja, daar zit wat in… De lessen werden ontwikkeld om de kinderen “een realistisch beeld te geven van wat echt is en wat niet”. Het moet hen doen beseffen dat tijdschriften de foto’s manipuleren en dat dit een impact kan hebben op hun zelfbeeld. Minister van Gelijke Kansen Lynne Featherstone: “Ik wil dat kinderen al op vroege leeftijd beseffen dat hun eigenwaarde zo veel meer waard is dan hun uiterlijk.”
Uiteraard is er ook heel wat kritiek op het pakket. Nick Seaton van de Campagne for Real Education: “Dit is domme politieke correctheid en de ministers zouden beter moeten weten. Door die lessen wordt er minder tijd besteed aan echt belangrijke onderwerpen zoals lezen, schrijven, wiskunde en geschiedenis.”

Lees ook:Kijk nou: de kersverse baby van Nick (van Simon)
Lees ook:Survivalpakket nieuwe vaders ‘vol humor’ en ‘slechts’ 19,95
Lees ook:Win twee gratis kaartjes voor de allernieuwste Nijntje musical!
Lees ook:Meisjes van 7 zien ‘slank zijn’ als schoonheidsideaal
Lees ook:Mama’s kunnen dochters helpen zekerder over uiterlijk te zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>