Hedendaagse kind mist avontuur in z’n leven

Kom op ouders van nu: kamperen! Meer dan 85 procent van de Britse kinderen vindt zijn leven te gewoontjes en is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Logisch, aangezien bijna de helft nog nooit ging kamperen of een avontuurlijke sport beoefende. Dat zijn de opvallendste resultaten van een Britse enquĂȘte die uitgevoerd werd door pleisterfabrikant Elastoplast, naar aanleiding van hun nieuwe ‘Adventure 4 Kids’-campagne.Britse ouders zich wel degelijk bewust van de wensen van hun kinderen en geven ze hen gelijk. Vier op vijf ondervraagde ouders vindt avontuurlijke hobby’s cruciaal in de ontwikkeling van hun kind. “Avonturen beleven en ervaring opdoen zijn een essentieel onderdeel van de kindertijd”, vindt avonturier Nick Baker. “Kinderen risico’s laten ervaren in een gecontroleerde omgeving leert hen omgaan met gevaren en geeft hen meer zelfvertrouwen.”

Waarom laten ouders hun kinderen dan niet uitdagingen aangaan? Bij de meeste ouders primeert de bezorgdheid om de veiligheid van hun kroost. 40 procent geeft dan weer toe dat ze niet genoeg tijd of geld hebben om avontuurlijke ervaringen te regelen voor hun kind. Nou, laten we daar dan eens snel met z’n allen verandering in gaan brengen!

Lees ook:Kinderen in spagaat: Rouw na scheiding en overlijden
Lees ook:Kledingkast moeder beter gevuld dan die van kinderen
Lees ook:Steeds meer baby’s te vinden op Facebook
Lees ook:Ouders vinden mobiele telefoons maar niets voor kinderen
Lees ook:Quinny zoekt stadse ouders voor goed doel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>