157.000 kinderen zwetend boven de Cito-toets

Het is flink zweten voor de ruim 157.000 kinderen van circa 6200 basisscholen die zich vanaf vandaag drie dagen over de opgaven van de Cito-toets buigen. Dit jaar doet 85 procent van de basisscholen mee, evenveel als vorig jaar. De uitslag van de test helpt leerlingen van groep acht om het juiste type middelbare school te kiezen. Spannend hoor! Veel succes allemaal…De Cito-toets heeft dit jaar een verplicht deel met tweehonderd meerkeuzevragen over taal, rekenen en wiskunde, en studievaardigheden. Daarnaast kunnen scholen meedoen met het onderdeel wereldoriĆ«ntatie. Kinderen die deze negentig opgaven onder hun neus krijgen, moeten vragen beantwoorden over onder meer geschiedenis. Vorig jaar maakten leerlingen van enkele tientallen basisscholen de Cito-toets pas in maart. Die proef krijgt dit jaar geen vervolg, aldus een woordvoerster van Cito. De brancheorganisatie voor het primair onderwijs, de PO-Raad, hoopt binnenkort te weten wanneer de uitkomsten van de proef bekend zijn. De uitslag van de toets wordt in de week van 28 februari bekend.

Lees ook:Foutloze Cito voor drie kinderen
Lees ook:Cito-toets 2009 vandaag van start
Lees ook:Citotoets: vorig jaar niet foutloos, nu wel
Lees ook:Geen foutloze Cito’s dit jaar
Lees ook:Basisschoolleerlingen beginnen aan Citotoets

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>