Geen foutloze Cito’s dit jaar

Van de 144.708 leerlingen die in groep 8 de Cito-toets hebben gemaakt is de uitslag bekend. Niemand van de leerlingen slaagde erin om de toets foutloos te maken. Drie kinderen hadden slechts één fout. Dat heeft toetsinstituut Cito woensdag bekendgemaakt. De leerlingen behaalden gemiddeld een standaardscore van 536,0. Het best passende brugklastype bij deze score is gemengde/theoretische leerweg en havo.Geen enkel kind heeft alle 200 opgaven op het gebied van Taal, Rekenen-Wiskunde en Studievaardigheden goed beantwoord. Drie kinderen hebben slechts één fout gemaakt in de toets. In totaal hebben 4.349 kinderen een standaardscore van 550 behaald. Deze leerlingen hebben in totaal 15 of minder fouten gemaakt in de 200 opgaven.
Net als in voorgaande jaren halen jongens gemiddeld iets hogere standaardscores dan meisjes. Jongens en meisjes presteren op de verschillende onderdelen van de Eindtoets (gemiddeld genomen) duidelijk verschillend. Net als in 2011 scoren meisjes gemiddeld hoger bij Taal. Bij Rekenen-Wiskunde en Studievaardigheden is het verschil tussen jongens en meisjes vrij stabiel. Jongens scoren op deze onderdelen hoger dan meisjes al is er bij Studievaardigheden nauwelijks sprake van een verschil. Op alle onderdelen scoren vroege leerlingen hoger dan de overige leerlingen. Meer meisjes dan jongens zijn een vroege leerling.
De Citotoets is een hulpmiddel bij het maken van de keuze voor een passend brugklastype. De toets geeft een onafhankelijk advies naast het advies van de basisschool.

Lees ook:Nederland telt drie geniale groep 8 kinderen
Lees ook:Foutloze Cito voor drie kinderen
Lees ook:157.000 kinderen zwetend boven de Cito-toets
Lees ook:Citotoets: vorig jaar niet foutloos, nu wel
Lees ook:Rapporten van meisjes beter dan van jongens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>