Foutloze Cito voor drie kinderen

Drie basisscholieren hebben alle tweehonderd opgaven in de Cito-toets foutloos gemaakt. Goed hoor! Een van hen had ook alle negentig vragen in het facultatieve onderdeel Wereldoriƫntatie goed, meldt toetsinstituut Cito woensdag. Acht kinderen maakten een fout in de toets. Wow! Het zal je kind maar zijn! Dan ben je als ouder toch wel apetrots kan ik me zo voorstellen!Deze week krijgen de basisscholen waar een Cito-toets is gemaakt de uitslagen terug. De uitslag kan variƫren van 500 tot 550, waarbij 550 het hoogst is. Gemiddeld scoorden leerlingen 535,9. Dat is niet veel anders dan in voorgaande jaren en goed genoeg voor de theoretische leerweg in het vmbo of de havo. De adviezen die op basis van de toets worden gegeven verschillen volgens het toetsinstituut niet van eerdere jaren. Ongeveer de helft kreeg een vmbo-advies, een derde een havo-advies en een op de vijf leerlingen kreeg een vwo-advies. Sommigen krijgen een gemengd advies, bijvoorbeeld havo-vwo. Jongens scoren gemiddeld iets hoger in de toets en zijn over het algemeen beter in rekenen en wiskunde. Meisjes scoren gemiddeld hoger bij taal. De toets is gemaakt in februari. Dinsdag werd bekend dat minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) een centrale eindtoets, te maken door het Cito, op alle basisscholen verplicht wil stellen. Ook moet de toets later worden afgenomen, zodat leerlingen het hele laatste jaar van groep 8 hun best blijven doen.

Lees ook:Geen foutloze Cito’s dit jaar
Lees ook:Cito-toets 2009 vandaag van start
Lees ook:Citotoets: vorig jaar niet foutloos, nu wel
Lees ook:157.000 kinderen zwetend boven de Cito-toets
Lees ook:Te laag schooladvies voor veel Amsterdamse kinderen van allochtone afkomst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>