Geen geld om alle Rotterdamse kids te laten sporten

Het is te duur om alle Rotterdamse kinderen tot 12 jaar gratis lid te maken van een schoolsportvereniging. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de SP. De partij hoopte met het gratis lidmaatschap alle Rotterdamse kinderen meer te laten sporten om zo het aantal kinderen met overgewicht terug te dringen. Dat zou echter 3,8 miljoen euro per jaar gaan kosten, en dat geld is er niet. Nu mogen alleen Rotterdamse kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 120 procent gratis lid worden van een schoolsportvereniging.Voorlopig blijft dat ook zo.  Ergens kan ik het ook wel begrijpen. Die 120% is niet voor niets ingesteld, blijkbaar is er vanaf dat bedrag mogelijkheid het zelf te betalen. En als ouders er dan voor kiezen het geld ergens anders aan te besteden… Maar goed; feit blijft ook dat iedere kind gewoon zou moeten kunnen sporten. Lastig hoor!

Lees ook:Hoppah! 6000 euro lichter na het eerste jaar van je baby
Lees ook:Overheid gaat zich met overgewicht peuters en kleuters bemoeien
Lees ook:Eigen bijdrage peuterspeelzalen met tientallen euro’s omhoog
Lees ook:Ouders plunderen massaal spaarvarkens van kinderen
Lees ook:Pubers kosten ouders GOUD geld!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>