Ouders plunderen massaal spaarvarkens van kinderen

22 procent van de Britse ouders ziet zichzelf verplicht aan de spaarcenten van hun kinderen te zitten om rond te komen. Dat blijkt uit een Britse enquête. Ik heb het nog nooit gedaan. Ja, ik heb een keer de glazenwasser betaald uit hun spaarvarkentjes. Schandalig. Maar ik heb het wel, met rente, teruggedaan… 44 procent leent tussen de 220 en 550 euro, dat blijkt uit een Brits onderzoek. Vier op de tien zegt dat ze hiertoe verplicht werden om de rekeningen te kunnen betalen, 20 procent gebruikte het voor onvoorziene kosten aan de wagen. 14 procent betaalde er de gezinsvakantie mee, 12 procent had het nodig voor de reparatiekosten van het huis, 8 procent gebruikte het voor het kerstfeest.
Twee derde van de ouders zeggen dat ze het geld leenden omdat ze geen alternatief hadden, 13 procent wist niet hoe anders zo snel aan geld te geraken. Acht op de tien van degenen die geld leenden zeggen zodra ze kunnen dit bedrag terug te betalen. Een derde van de ouders geeft toe zich schuldig te voelen na het lenen van het geld, 27 procent voelt zich droevig door zijn financiële situatie. Bij zes op de tien volwassenen verergerde hun financiële situatie de afgelopen 18 maanden.

Lees ook:Even de spaarpot van je kind leegroven…
Lees ook:Kwart volwassen kinderen krijgt nog financiële steun van paps en mams
Lees ook:Eén op tien kinderen in Groot-Britannie in ernstige armoede
Lees ook:Ouders van tweelingen gaan sneller uit elkaar
Lees ook:Huh? Eenderde 8-jarige leent geld van ouders?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>