Hoe veilig is het speelgoed van uw kind?

Ik krijg altijd de zenuwen van dat goedkope speelgoed dat je bij diverse drogisten en zaken als de Zeeman kunt kopen. Doe mij maar Lego, Playmobil, Fischer Price en andere bekende merken die hun kwaliteit door de jaren heen wel hebben bewezen. Ik geloof gewoon niet dat het veilig is, die goedkope rommel en dat blijkt uit het volgende bericht ook wel te kloppen. Want vandaag lees ik in de Telegraaf dat veel speelgoed in de EU niet voldoet aan de veiligheidseisen. Van de ruim 14.000 stuks speelgoed die in 2009 werden geïnspecteerd in dertien landen, waaronder Nederland, werden er 803 in een laboratorium getest.Daarvan kwamen er tweehonderd niet door een mechanische test, waarbij vooral op gevaarlijke kleine onderdelen werd gelet. Zeventien stuks bevatten een te grote hoeveelheid zware metalen.
Dat heeft de Europese Commissie donderdag bekendgemaakt. Ook de veiligheid van kleren en motorvoertuigen is vaak niet in orde. Dat blijkt uit het jaarrapport van het Europese uitwisselingssysteem Rapex. Vorig jaar werden er 7 procent meer gevaarlijke producten gemeld dan in 2008. In totaal waren er vorig jaar 1993 meldingen van gevaarlijke consumentenproducten.
De meeste gevaarlijke producten kwamen uit China, Turkije en Taiwan.

Lees ook:Fietshelmen lang niet altijd veilig!
Lees ook:Nieuwe regels moeten babyvoeding nog veiliger maken
Lees ook:Beste speelgoed voor kind? Een huisdier!
Lees ook:Kindersnacks bevatten teveel zout
Lees ook:Is de lucht op je babykamer wel in orde?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoe veilig is het speelgoed van uw kind?

  1. Lia

    Hester, dan kijk je niet goed; bij Kruidvat verkopen ze ook gewoon speelgoed van Lego en Fisher Price.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>