Is de lucht op je babykamer wel in orde?

Want bij 40 procent van de Europese babykamers is dat namelijk niet het geval. Deze kamers bevatten te veel gevaarlijke stoffen, wat een ernstig gezondheidsgevaar voor het kind betekent. Dat blijkt uit een onderzoek naar de luchtkwaliteit van kinderkamers in verschillende Europese landen.  De onderzoekers bestudeerden kinderkamers van toekomstige ouders of jonge gezinnen in Duitsland, Frankrijk, Griekenland en Nederland, maar ook in België en het Verenigd Koninkrijk. Alle deelnemers hadden verbouwplannen of net renovaties achter de rug. De onderzoekers bestudeerden een week lang de lucht in de kinderkamers. Daaruit bleek dat in vier op de tien kamers de concentratie van gevaarlijke stoffen boven de toegestane limieten was. Zo troffen ze vaak formaldehyde aan, een stof die vrijkomt uit houten fineer meubilair en kankerverwekkend is. Ook zaten er vluchtige organische verbindingen (VOC) in de lucht afkomstig uit verf, vernis en schoonmaakmiddelen. Deze  kunnen allergieën en problemen aan de luchtwegen veroorzaken, dat meldt De Telegraaf.  “Pasgeboren baby’s en kinderen worden binnenshuis blootgesteld aan luchtvervuiling, wat hun ontwikkeling kan schaden”, aldus onderzoeker Sascha Gabizon. “De resultaten van dit onderzoek zijn onrustwekkend, want kinderen spenderen ongeveer 90 procent van hun tijd in huis.”

Ik weet het nooit zo met dit soort berichten… Ik krijg wel eens het idee dat we tegenwoordig echt in ALLES gevaar zien en zoeken.

Lees ook:Bescherm je kind en…stofzuig!
Lees ook:Brandwerende stoffen schaden kind al voor de geboorte
Lees ook:Ouders met stress verhogen risico astma kind
Lees ook:Hoe veilig is het speelgoed van uw kind?
Lees ook:Universiteit Maastricht: kankeronderzoek bij baby’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>