Kinderkleertjes kunnen gevaarlijk zijn!

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar de kleertjes van je kinderen kunnen en gevaar voor hun gezondheid zijn. Kinderkleding voldoet namelijk niet altijd aan de Europese veiligheidseisen. Vooral koorden en treksluitingen vormen een risico. Ze kunnen leiden tot verstikking, zo blijkt uit een rapport dat de Europese Commissie dinsdag heeft gepresenteerd. Het is gebaseerd op onderzoek in elf lidstaten, waaronder Nederland. Brrr… Sta je niet bij stil zeker? Nee, ik ook niet!Er werden tussen 2008 en dit jaar meer dan 16.000 kledingstukken geïnspecteerd. Daarvan bleken er ruim 2100 niet aan de EU-veiligheidsnormen te voldoen.
Het gaat dan om voorschriften die bepalen dat koorden en treksluitingen bij kleding voor kinderen tot 7 jaar zich niet in de buurt van de nek mogen bevinden en dat bij kleren voor oudere kinderen koorden aan bepaalde lengtenormen moeten voldoen. Eurocommissaris John Dalli (Volksgezondheid) roept ouders en bedrijfsleven op tot waakzaamheid voor ”onze meest kwetsbare consumenten”.

Lees ook:Geen verbod op ballon-opblazen kinderen
Lees ook:Hoe veilig is het speelgoed van uw kind?
Lees ook:Kinderen krijgen teveel paracetamol binnen
Lees ook:Belgische kinderen grootste etterstralen van Europa
Lees ook:Onderzoek naar peutermelk

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderkleertjes kunnen gevaarlijk zijn!

  1. Jansen

    Graag bieden wij onze klanten de mogelijkheid aan om samen met Kempen look een kleding party te organiseren. Wij komen dan met een groot assortiment naar U toe. Tijdens deze Party kunt U en Uw gasten vrijblijvend de kleding bekijken. Een bijkomend voordeel is dat er bij een eventuele bestelling geen verzendkosten worden berekend. Als wij de kleding niet in de juiste maat bij ons hebben of U een ander item uit onze webshop wilt, sturen we deze gratis na.

    http://www.kinderkleding-party.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>