Natuurlijk bevallen is zo 2008…

Bevallen? Dat doe je toch niet op natuurlijke wijze? Je laat jezelf gewoon onder narcose brengen en een paar uur later heb je zonder alle nare bijverschijnselen en pijn van een bevalling een kind in je armen. En de snee van de keizersnede? Ach, die valt mooi weg onder je designersbikinibroekje. Echt, zo gaat het tegenwoordig… Waanzin niet? Vrouwen die in de rijkere wijken van de Britse hoofdstad Londen wonen, kiezen namelijk steeds vaker voor een keizersnede dan voor een natuurlijke bevalling. Een op de drie baby’s uit wijken als Chelsea en Westminster kwam vorig jaar met een keizersnede ter wereld. Gemiddeld wordt in Groot-Brittannië een kwart van de kinderen op deze manier geboren.De Britse krant The Times concludeert woensdag uit de cijfers van de Britse gezondheidsdienst dat veel rijke vrouwen zich te chic vinden om natuurlijk te bevallen. De krant noemt dat ‘too posh to push’ (te chic om te persen). „Als de vrouwen die privé betalen voor hun keizersnede uit de cijfers worden gehaald, dan komen we uit op aantallen die vergelijkbaar zijn met andere wijken in Londen”, aldus een woordvoerder namens de wijken Chelsea en Westminster.
In Londen ligt het aantal keizersnedes het hoogst (27 procent). Volgens de Britse gezondheidsdienst zou dat kunnen komen doordat immigranten vaak complicaties hebben bij de geboorte van hun kinderen.
In Groot-Brittannië kwamen vorig jaar 652.000 kinderen ter wereld in het ziekenhuis. Er werden bijna 155.000 keizersnedes uitgevoerd. Van deze operaties was 40 procent van tevoren gepland, de rest werd uitgevoerd na complicaties bij de bevalling.

Lees ook:Keizersnede vaak onnodig uitgevoerd
Lees ook:Strippen beter dan inleiden
Lees ook:Fikse daling keizersnedes door uitwendig draaien baby
Lees ook:Geplande thuisbevalling net zo veilig als ziekenhuisgeboortes
Lees ook:Eet vitamine D en voorkom een keizersnede!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>