Campagne ‘Kanker verziekt je taal’ door ziek kind gestart

Kanker; het woord komt extra hard aan bij de mensen die het hebben of er mee te maken hebben gehad. Voor de 16-jarige Richelle Laurijsen, terminaal ziek, is het woord onverteerbaar als scheldwoord. Daarom is zij vandaag een campagne gestart tegen het gebruik van het woord ‘kanker’ in scheldwoorden en vloeken. Wat een stoer meisje! Haar campagne Kanker verziekt je taal richt zich voornamelijk op jongeren die kanker veelal als modewoord gebruiken. „En het zou mooi zijn als zij vervolgens hun ouders op het gebruik van dit scheldwoord willen wijzen.” Het idee van Richelle heeft inmiddels de nodige aandacht in de media gekregen. „Dat vindt ze geweldig, want het is haar bedoeling zo veel mogelijk mensen te bereiken.” Lees in De Telegraaf meer over Richelle.

Lees ook:Kind krijgt geldboete omdat het ‘homo’ roept
Lees ook:Kinderwoordenboek
Lees ook:Kinderen hebben beperkte kennis over kanker
Lees ook:De hipste en meest verantwoorde schooltas bij My Own Bag
Lees ook:Zevenjarige Jesse start geweldige actie ‘Jesse geeft terug’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Campagne ‘Kanker verziekt je taal’ door ziek kind gestart

  1. Theo Biekens

    Beste Richelle.Ik vin jouw actie grandioos.Het taalgebruik in Nederland is zo verschrikkelijk verruwd dat expats als ik er zich aan doodergeren.Zelf van kanker genezen hoop ik voor jouw dat e.e.a.toch nog een goede wending krijgt,wonderen zijn de wereld niet uit.Veel liefs en sterkte Theo en Clara Z.Frankrijk-Cap Martin.

      /   Reply  / 
  2. Greet Sprong

    het is ook heel erg dat ze met zulke ziekte,s gaan schelden . zoiets zou eigelijk . in de wet gezegd moeten worden geen scheld woorden over ernstig ziekte,s . het moet echt afgelopen wezen .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>