Zevenjarige Jesse start geweldige actie ‘Jesse geeft terug’

Zo'n twee jaar geleden kreeg in kindje in de klas van mijn kleuterzoon kanker. Dat is heftig. Het is hartsverscheurend te zien dat een volwassene wordt getroffen door de ziekte, maar een kind; dat is niet te bevatten, laat staan te omschrijven. Jesse, eerst echte Hollands welvaren, veranderde in no-time in een ernstig ziek kind. Samen met zijn geweldige ouders, familieleden en vrienden is hij de strijd tegen de ziekte aangegaan. Onvoorstelbaar wat een veerkracht zo'n klein ventje heeft. En nu heeft dit dappere mannetje het plan opgevat om alle instanties die hem door de moeilijke tijd heen hebben gesleept 'terug te geven'. En dat doet hij met de actie 'Jesse geeft terug'.

Op de website van Jesse valt te lezen hoe een moeder het ervaart als je de diagnose 'kanker' bij je kind te horen krijgt. Moeder Brenda omschrijft de moeilijke weg die Jesse heeft afgelegd in een dagboek. En het eindstation is nog niet bereikt. Want hoewel Jesse vrij van kanker is, is hij zeker nog niet zoals gezonde kindjes zijn.

Tijdens zijn ziekte hebben de Cliniclowns, Stichting Doe een Wens, Stichting De Opkikker, Stichting Racen Tegen Kanker en Villa Pardoes Jesse gesteund. Ze hebben hem zoveel mogelijk proberen af te leiden van zijn ziekte en de behandelingen. Onlangs liet Jesse zijn ouders weten dat hij deze stichtingen wil helpen andere kinderen te helpen. En zo ontstond het idee voor zijn actie. Zeven jaar…en dan al zulke ideeën!

Mensen die geld willen doneren kunnen dat doen op de website van Jesse.

 

Lees ook:Kanker is de belangrijkste doodsoorzaak bij kinderen
Lees ook:Paasvakantie meest risicovolle periode om te zonnen: smeer daarom de kinderen in!
Lees ook:Nederland rouwt om Jesse: 8-jarige scholier vandaag begraven
Lees ook:Bibbers.nl: website voor kinderen met angstklachten
Lees ook:Campagne ‘Kanker verziekt je taal’ door ziek kind gestart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>