Kind krijgt geldboete omdat het ‘homo’ roept

Kijk, van dit bericht dat ik zojuist op Lindanieuws.nl zie verschijnen, wordt mijn pedagogisch hart blij. De ouders van een negenjarige jongen hebben hun zoontje tien cent laten overmaken aan COC Nederland, de belangenvereniging voor homoseksuelen, omdat het ventje het woord homo als scheldwoord had gebruikt. Ik denk dat als je op menig school op die manier gaat straffen, het COC op een enorme geldstroom kan rekenen! COC Nederland ontving de bijschrijving vandaag, met een verklaring erbij van de ouders: Sorry voor het vreemde bedrag, maar dit is een ‘boete’ voor het gebruiken van het woord ‘homo’ als scheldwoord (9 jaar). Hij begrijpt t overigens wel. Linda meldt dat het COC  de didactische aanpak van de ouders zeer waardeert en mogelijkheden ziet. Homo is namelijk het meest gebruikte scheldwoord op school. Als ouders en leerkrachten deze regel invoeren, zorgen het COC dat het geld besteed wordt aan leerlingeninitiatieven zoals de Gay-Straight Alliances.

Lees ook:Campagne ‘Kanker verziekt je taal’ door ziek kind gestart
Lees ook:Homoboot vol kinderen op volgende gay-pride
Lees ook:Jongeren boot Gay Pride lijkt niet door te gaan
Lees ook:Kinderwoordenboek
Lees ook:Nieuwe Linda in teken van (bekende) baby’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>