Griep tijdens zwangerschap veroorzaakt lager IQ baby

Blootstelling aan het griepvirus tijdens het eerste semester van de zwangerschap kan een negatief effect hebben op de intelligentie van je kind. Dat blijkt uit recent onderzoek. Lekker om te weten… ga je je toch een heel stuk ongelukkiger van voelen als het griepvirus je toevallig treft tijdens je zwangerschap! Nou, blijf in elk geval maar ver weg van mensen bij wie de griep is geconstateerd.

De onderzoekers ontdekten dat als je voor de geboorte blootgesteld wordt aan het griepvirus je IQ op 20-jaar gemiddeld drie tot zeven punten lager ligt. Wetenschappers bestudeerden de bevolking in Noorwegen en Hongkong na een griepepidemie in 1969, 15 tot 40 procent van de bevolking liep toen deze ziekte op. 20 jaar later onderzochten de wetenschappers het IQ van 200.000 mannen in deze landen. Nadat ze tal van factoren in rekening namen, bleek dat degenen die zes maanden na het uitbreken van de griepepidemie geboren werden lager scoorden op IQ- en andere mentale tests.

“Deze studie suggereert dat de griep tijdens de zwangerschap de mentale eigenschappen van kinderen op latere leeftijd beïnvloedt”, aldus de vorsers. Eerder onderzoek toonde al aan dat de consumptie van alcohol, ongezonde voeding, tabak en drugs tijdens de zwangerschap ook invloed hebben op de ontwikkeling van de hersenen bij de foetus.

Lees ook:Zorg dat je geen koorts of griep krijgt als je zwanger bent
Lees ook:Corrigerende tik maakt kinderen dom(mer)
Lees ook:Vroeggeboren baby’s hebben later problemen met motoriek
Lees ook:Stressen tijdens je zwangerschap verlaagt het IQ van je kind
Lees ook:Slecht geheugen als je zwanger bent? ONZIN!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>