Snelheid van internet werkt ADHD in de hand

Kinderen zijn gemiddels 13,8 uur online en dat zou slecht voor ze zijn, zo stelt de Britse neurologe Susan Greenfield. Het feit dat we allemaal een profiel hebben op Faceboek of Hyves is ook niet goed. Kinderen kiezen makkelijker voor de online manier van het in stand houden van vriendschappen, waardoor ze vaardigheden als lichaamstaal kwijtraken. Tja, ferme uitspraken. Nog heftiger is de uitspraak dat de snelheid van internet ADHD in de hand werkt. Wordt je daar niet gewoon mee geboren?

Nou ja, lees het artikel op HLN maar en trek er je conclusie uit!

Lees ook:Zo bewaar je alle leuke uitspraken van je kinderen
Lees ook:Symptomen ADHD evolueren
Lees ook:ADHD bij meisjes heeft ernstige gevolgen
Lees ook:Dit zijn ze, de echte ADHD symptomen!
Lees ook:Met MyBee veilig surfen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Snelheid van internet werkt ADHD in de hand

  1. Arjan

    ADHD “Wordt je daar niet gewoon mee geboren?”

    Nee joh, ADHD is geen aantoonbare ziekte of zo… Psychiaters zijn bedriegers, er is helemaal geen bewijs voor een eenduidige hersenziekte.

    De diagnosticering van ADHD is gebaseerd op een kind jonger dan 7 jaar dat tekenen vertoont van onachtzaamheid of hyperactieve en impulsieve gedragingen.

    De criteria zijn onder andere tollen in een stoel, antwoord geven voordat de vraag uitgesproken is, moeite hebben met op de beurt wachten, stoeien tijdens gesprekken of spelletjes en veel praten.

    Andere symptomen zijn onder meer onzorgvuldig zijn en fouten maken op school, instructies niet opvolgen, taken niet afmaken, spullen verliezen omdat ze te vaak worden afgeleid en vergeetachtig zijn in dagelijkse activiteiten.

    De diagnose voor ADHD wordt gebaseerd op criteria die worden voorgeschreven door de American Psychiatric Association (APA), bekend als DSM-IV. Kinderen die aan ten minste aan 6 criteria van onachtzaamheid of 6 criteria van hyperactieve en impulsieve gedragingen voldoen, hebben vermeend ADHD.

    Trevor Parmenter, hoogleraar ontwikkelingsbiologie handicap studies aan de faculteiten van de onderwijs-en geneeskunde aan de Universiteit van Sydney, zegt dat ondanks dat hij wel geloofde dat sommige kinderen een conditie hadden waarvoor behandeling gewenst was, de aanwezigheid van ADHD bij de kinderen meestal kunstmatig aangeleerd was.

      /   Reply  / 
    1. Arjan van der Wouden

      Dank je voor deze reaktie. Eindelijk ‘s iemand die het van een andere kant bekijkt. Fijn, ik denk dat iedereen dit zou moeten lezen. Dan kunnen we het er met elkaar over hebben.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>