Veel ouders hebben zorgen om eetgedrag kids

Twee derde van de ouders maakt zich zorgen over het eetgedrag van Nederlandse kinderen. Bijna 40 procent is bezorgd om het eetgedrag van haar eigen kind. Ik hoor erbij, ik geef het direct toe. Er gaan hier avonden voorbij dat ik er met moeite een paar happpen in krijg. Eten vinden ze maar een bijzaak… Een opscheplepel groente? Ik mag blij zijn als ik er uberhaupt één lepel inkrijg!!!Eén op de vijf ouders vraagt zich af of haar kind genoeg calcium en eiwit binnenkrijgt. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Ruigrok|NetPanel in opdracht van Milner onder 768 Nederlandse ouders met kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud.

Bijna alle ouders vinden het belangrijk dat hun kind voldoende bouwstoffen, zoals calcium en eiwit binnenkrijgt. Melk(producten) en kaas zijn een belangrijke bron van eiwit en calcium. Na vleeswaren blijkt kaas het populairste broodbeleg van ouders voor hun kinderen.

Slechts 40 procent van de ouders zegt precies te weten welke bouwstoffen haar kind nodig heeft. En maar één op de vijf kijkt op de productverpakking of een product de juiste bouwstoffen bevat.

Als het gaat om broodbeleg let de helft van de ouders vooral op suiker en vet. Iets minder dan de helft (47 procent) let op calcium en eiwitten. Ze letten minder op geur-, kleur- en smaakstoffen (33 procent) en zout (29 procent). Het broodbeleg is voor 37 procent van de ouders aanleiding voor discussie aan tafel. Voornamelijk doordat een kind alleen zoet beleg op brood wil.

De helft van alle ouders hanteert dan ook regels voor het broodbeleg. Ook blijkt dat ruim de helft van de ouders samen met hun kind bepalen wat die op brood eet.

Lees ook:ADV: “Dat lust ik niet…”
Lees ook:Meer dan de helft ouders heeft frustratie over eetgedrag kinderen
Lees ook:Laat kinderen gewoon zuivel en vlees eten!
Lees ook:Kinderen favoriet onderwerp op Facebook bij meeste ouders
Lees ook:Kinderen zijn de baas over de broodtrommel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>