Gripopjedip.nl: online groepscursus jongeren groot succes

De jongeren die in de afgelopen drie jaar de online groepscursus via Gripopjedip.nl volgden, zijn positief en hebben significant minder last van depressieve klachten. Reden voor de overheid om extra capaciteit beschikbaar te stellen. Gripopjedip.nl: online van je depressie afkomen. Het klinkt een beetje anoniem en mij iets te modern. Maar goed, als het werkt, dan werkt het!

Jaarlijks kampt 5 tot 8 procent van de jongeren tussen de 16 en 25 jaar met depressieve klachten. Jongeren zoeken niet zo snel hulp, omdat ze hun problemen onderschatten, ontkennen of zich ervoor schamen. Ook weten ze vaak niet dat er via internet effectieve laagdrempelige hulp is. Waar ze anoniem en zonder verwijzing gebruik van kunnen maken.

De website Gripopjedip.nl trekt jaarlijks zo'n 130.000 bezoekers. Er zijn 2000 mailcontacten met een deskundige en ruim 300 jongeren melden zich aan voor de online cursus. Cursisten geven gemiddeld een 7,5 voor de cursus en hebben significant minder last van depressieve klachten.

De uitbreiding van het aanbod is onderdeel van het eveneens door het Trimbos-instituut uitgevoerde project Mentaal Vitaal. Door de extra capaciteit kunnen ook tijdens de zomermaanden en voor de winterdip, meer jongeren een cursus volgen of mailen met een deskundige. Tegelijkertijd is een groot onderzoek gestart naar de resultaten van de interventie en is de website in een nieuw jasje gestoken.

Lees ook:Online therapie voor seksueel misbruikte jongeren
Lees ook:Als je tiener diabetes ontkent… Website voor ouders
Lees ook:EHBO: alle ouders moeten dat kunnen!
Lees ook:Bibbers.nl: website voor kinderen met angstklachten
Lees ook:Laat seksuele voorlichting maar over aan www.hoehetmoet.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>