EHBO: alle ouders moeten dat kunnen!

Maar liefst 81 procent van de ouders weet niet hoe ze eerste hulp moeten verlenen aan hun baby of kind. Maar omdat  één op vier vroeg of laat te maken krijgt met een noodgeval, zouden ze dat beter wel kunnen weten! Aan de cursus dus! Ikzelf heb nooit een cursus gedaan, maar ik zal niet compleet blanco trekken. Hier en daar (op internet, in bladen en op tv) heb ik toch wel het nodige meegekregen.Dat ouders slecht op de hoogte zijn is gebleken uit een rondvraag van de Tesco Baby & Toddler Club, een website die het leven van ouders makkelijker wil maken. 72 procent van de ondervraagde ouders gaf ook toe dat ze zich onzeker zouden voelen als ze eerste hulp zouden moeten toedienen bij een kind. Ze zijn bang om iets verkeerd te doen, om de situatie nog erger te maken of om te panikeren.
“Iedereen die de zorg van een kind op zich neemt, zou een cursus EHBO moeten volgen”, vindt Lorna Dickinson, woordvoerster van de Baby & Toddler Club. Daarom heeft de club beslist om vanaf nu een gratis basiscursus aan te bieden voor ouders, grootouders en kinderverzorgers. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, zullen de sessies online aangeboden worden met een serie korte video’s. Experten van het Britse Rode Kruis zullen daarin onder andere leren hoe je moet omgaan met builen, brandwonden, verstikking of wat je moet doen als een kind buiten bewustzijn is.

Lees ook:Ouders weten veel te weinig van EHBO
Lees ook:Meeste ouders hebben geen idee hoe ze eerste hulp moeten bieden
Lees ook:Kinderen doen niet wat we zeggen, maar wat we doen!
Lees ook:We missen veel mooie momenten van de kids door werk…
Lees ook:Het loopt storm op de zomercursus tegen pesten

1 Reacties // Reageer

One thought on “EHBO: alle ouders moeten dat kunnen!

  1. Leo

    Helemaal mee eens.
    Ik begrijp niet waarom dit verplicht is bij bedrijven maar niet bij ouders/families

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>