Het loopt storm op de zomercursus tegen pesten

Dat pesten een groot probleem is voor kinderen blijkt wel uit het feit dat honderden aanstaande brugklassers zich opgegeven voor een zomercursus tegen pesten, genaamd 'Plezier op school'. Ik denk ook echt dat je het probleem moet zoeken bij de kinderen die gepest worden en niet bij de pesters. Hoewel de laatste groep natuurlijk stuitend bezig is, werkt het het meest effectief door de kinderen die gepest worden weerbaar te maken. Maar ik vind ook dat ouders erbij moeten worden betrokken. Neem nou een alternatieve ouder. Macrobiotisch voer, zelfgemaakte kleding… Als je je kind op die manier naar school stuurt, is het bij voorbaat een pispaal. Laat je kind normaal zijn en zich onderscheiden op het moment dat hij of zij daar sterk genoeg voor is!

Door de grote belangstelling voor de training is het aantal instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en GGD's dat de cursus verzorgt in twee jaar verdubbeld. Ook uit Duitsland en België is belangstelling voor het initiatief. In 2006 deden vijfhonderd kinderen mee, dit jaar zullen dat er naar verwachting enkele honderden meer zijn. 

De cursus moet kinderen met weinig sociale vaardigheden weerbaarder maken. Volgens de GGD maken ze met hun herwonnen zelfvertrouwen een goede start op de middelbare school.

Uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht komt naar voren dat deelnemers meer zelfvertrouwen hebben en op school minder worden gepest. Ongeveer 60 procent van kinderen is weerbaarder na de training blijkt uit hetzelfde onderzoek.

Lees ook:Tips om pesten te stoppen op kidstegengeweld.nl
Lees ook:Digitaal pesten onder kinderen vier keer erger geworden
Lees ook:22 t/m 26 sept: Week tegen het pesten
Lees ook:Pesten geeft grote kans op depressie en angstsstoornis
Lees ook:Ho, tot hier en niet verder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>