Online therapie voor seksueel misbruikte jongeren

Alles gaat tegenwoordig via het internet. Dus waarom de hulpverlening niet? Leve de anoniemiteit. Maar ja, als het werk, dan werkt het gewoon! Jongeren tussen 14 en 18 jaar die slachtoffer van seksueel geweld zijn geweest, kunnen vanaf nu gratis een online therapie volgen. De behandelmethode is een initiatief van de Rutgers Nisso Groep in samenwerking met Interapy, dat mensen via internet psychologische hulp verschaft.  

Uit onderzoek van de Rutgers Nisso Groep in 2005 bleek dat 16,3 procent van de meisjes en 4,4 procent van de jongens tussen 14 en 18 jaar te maken heeft gehad met onvrijwillige seksuele handelingen. Zij werden bijvoorbeeld gezoend of hadden seksuele gemeenschap, hoewel ze dat niet wilden. Zulke ervaringen in de jeugd kunnen gemakkelijk tot bijvoorbeeld emotionele en lichamelijke problemen op latere leeftijd leiden. Het is daarom belangrijk jongeren snel te hulp te schieten.

De online behandeling is gratis. Daarmee is de drempel voor de jongeren die slachtoffer van seksueel geweld zijn geweest, erg laag. Als zij zich op www.interapy.nl melden, worden zij eerst uitgebreid op geschiktheid gescreend. Als de online behandeling niet verantwoord lijkt, wordt passende andere hulp gezocht.

Volgend jaar heeft een uitgebreid onderzoek naar de effecten van de behandeling via internet plaats.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Nieuwe therapie voor aangerande of verkrachte meisjes
Lees ook:Gripopjedip.nl: online groepscursus jongeren groot succes
Lees ook:Kinderen zoeken liever hulp op internet
Lees ook:Geef je kind een TimeSlot om van internetverslaving af te komen
Lees ook:Populairiteit internet onder jongeren neemt af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>