Hoe heet je? Olympische Spelen?

Chinezen zijn raar. Da's niet rot bedoeld, maar dat is de enige conclusie die ik kan trekken uit het feit dat al meer dan vierduizend Chinese kinderen hebben de afgelopen jaren de naam 'Olympische Spelen' hebben gekregen. Moet je bij onze gemeentes mee aankomen… Een ruime meerderheid van de 4104 kinderen die 'Aoyun' (wat overigens een stuk minder erg klinkt als 'Olympische Spelen') heten is mannelijk. 

Al in 1992 werden de eerste kinderen 'Aoyun' genoemd. In dat jaar stelde Peking zich kandidaat voor de Olympische Zomerspelen. In 2001, toen de Chinese hoofdstad de organisatie van de Spelen van 2008 kreeg toebedeeld, werden 553 kinderen naar de Olympische Spelen vernoemd.In China is het niet ongebruikelijk om je kind naar een historische gebeurtenis te noemen. Na de oprichting van de Volksrepubliek in 1949 gaven vele ouders hun nakomelingen een naam als 'bouw het land op' of 'verdedig China'.

Lees ook:Jeugd krijgt in 2010 eerste Olympische Spelen
Lees ook:Steeds minder adoptiekindjes naar Nederland
Lees ook:Russische baby vernoemd naar Guus Hiddink
Lees ook:Speelgoed wordt duurder en duurder…
Lees ook:Speelgoed gaat flink duurder worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>