Jaap Jongbloed onthult monument voor vermiste kinderen

Jaap Jongbloed heeft gisteren, tijdens de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen een gedenkteken voor vermisten onthuld. Het monument is te vinden in de speeltuin Linnaeushof in Bennebroek en heet De Walk of Missing. Je kinderen vermist…je moet er niet aan denken. Hoe houden die ouders het leven vol? Fijn dat er op deze manier aandacht voor is en blijft. En nou maar hopen dat er kinderen door terug komen!

Het gedenkteken ligt als een wandelpad in de speeltuin in de vorm van een groot vraagteken. De onthulling ging gepaard met een collectieve schreeuw waarbij aanwezigen werd gevraagd te schreeuwen om hoop, solidariteit en woede te uiten over de verdwijning van kinderen. 'De verdwenen kinderen mogen nooit vergeten worden. Het verdriet van de ouders is zo immens, de hoop mag niet uitdoven', zei Jongbloed bij de onthulling.

De Internationale Dag van de Vermiste Kinderen is een initiatief dat in 1983 in Amerika ontstond en in 2002 door het tv-programma Vermist, van Jaap Jongbloed, in Nederland is geïntroduceerd.

Lees ook:Alamsysteem maakt opsporing kinderen makkelijker
Lees ook:Man ziet zichzelf als baby op website met vermiste kinderen terug
Lees ook:Beide meisjes Luik dood gevonden
Lees ook:80.000 man gemobiliseerd bij vermissing kind
Lees ook:Verkiezing leukste speeltuin van de regio nadert finale

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>