80.000 man gemobiliseerd bij vermissing kind

Als het leven van een vermist kind in gevaar is, kan de politie direct de hulp inroepen van zeker 80.000 mensen. Die hebben zich tot nu toe aangemeld voor Amber Alert, het landelijk waarschuwingssysteem bij urgente vermissingen en ontvoeringen van kinderen. 80.000…da’s heel wat, maar natuurlijk nog lang niet genoeg als je kijkt naar het totale inwoneraantal van Nederland! Aanmelden dus! De organisatie erachter maakte het aantal deelnemers dinsdag bekend, op de dag dat in 1996 de toen 9-jarige Amber Hagerman in de Verenigde Staten werd ontvoerd en vermoord. Het waarschuwingssysteem, waarbij mensen onder meer via sms en e-mail een alarmbericht krijgen, is naar haar vernoemd. Amber Alert werd 11 november vorig jaar in Nederland gelanceerd. Het is hier nog niet nodig geweest het opsporingsmiddel te gebruiken. „Gelukkig niet”, zei een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD), dat besluit of een zaak ernstig genoeg is voor een massale waarschuwing. Zo moeten er voldoende aanwijzingen zijn dat het leven van het vermiste kind in gevaar is. Naar verwachting zal het systeem jaarlijks vijf tot tien keer worden gebruikt.

Onder de 80.000 deelnemers zijn ruim 7600 mensen die een alarmbericht krijgen op hun Hyves- of iGoogle-pagina. Ook zijn de bijna 4000 mobiele telefoons van KLPD’ers centraal op het systeem aangesloten.

Lees ook:Massale burgerzoektocht bij kinderontvoeringen
Lees ook:Amber Alert plaatst nu ook foto’s van vermiste kids
Lees ook:Ambert Alert werkt! Eerste zoekgeraakte kind snel gevonden
Lees ook:Heb je de Amber Alert App al geïnstalleerd?
Lees ook:In christelijk Veenendaal sporen ze op zondag geen kinderen op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>