Nee, van een BMR-inenting krijgt je kind geen autisme

Als je je een beetje verdiept in vaccinaties, geef je je kinderen er geen één. Er is een groep mensen bezig de angst voor vaccinaties zo aan te wakkeren, dat je als ouder bijna polio op de koop toe neemt, als je kind maar niet datgene krijgt dat op internet beweerd wordt. Ga je dan weer wat helderder denken, dan zie je echt wel in dat vaccinaties een zegen zijn. Althans, als je je niet teveel laat meeslepen. Gelukkig helpt de wetenschap een handje. Vandaag lees ik namelijk het bericht dat de angst voor autisme door een BMR-vaccinatie bij kinderen niet nodig is.Een uitgebreid onderzoek heeft geen verband aangetoond tussen de injectie en het ontwikkelen van autisme. Onderzoekers uit Engeland hebben deze conclusie getrokken. Volgens hen is nu definitief aangetoond dat een vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) ongevaarlijk is voor kinderen. Autisme krijgen ze er niet door. Dit is lange tijd wel gedacht.

Voor het onderzoek zijn honderd autistische kinderen onderzocht, 52 kinderen met leerstoornissen en 90 kinderen die een normale ontwikkeling doormaakten. Zij waren allemaal ingeënt tegen BMR.

Biologisch gezien was er bij de autistische kinderen geen verband te zien met de vaccinatie. De reactie van het vaccin op de ontwikkeling was bij alle kinderen gelijk.

Lees ook:Inenten tegen bof, mazelen en rode hond leidt niet tot autisme
Lees ook:Shizofrene moeders grote kans op autistische kinderen
Lees ook:Nederlandse kinderen worden goed ingeënt
Lees ook:Veel ongeruste ouders door mazelen
Lees ook:Autisme over een jaar of tien te behandelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>