Nederlandse kinderen worden goed ingeënt

Op enkele bible-belt-uizonderingen na, gaat het goed met de vaccinaties in Nederland. Veel kinderen worden gevaccineerd, waardoor de gehele bevolking is beschermd tegen uitbraken. Dat blijkt uit een rapport van het RIVM. Goed zo! Ik blijf het belachelijk vinden dat mensen hoewel ze de mogelijkheden hebben hun kinderen te beschermen dit 'omwille van god' of wie dan ook nalaten.
 Tussen 2006 en 2008 is wel een lagere vaccinatiegraad gemeten, vooral bij kleuters en schoolgaande kinderen. Maar dit verschil is vooral toe te schrijven aan een nieuwe methode om de vaccinatiegraad vast te stellen. Deze methode sluit vaccinaties die niet geheel aan de richtlijnen van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) voldoen uit. Kinderen die hun vaccinatie iets te laat krijgen, worden dan niet meegeteld.

Nederland heeft met bijna 96 procent een relatief hoge vaccinatiegraad. Andere landen, zoals Amerika en Zwitserland, kampen met een te lage vaccinatiegraad. Vaak zelfs ruim onder de minimum grens van 90 procent. Hierdoor is bijvoorbeeld in Zwitserland recentelijk mazelen uitgebroken.

Zuigelingen worden beter gevaccineerd dan kleuters en schoolgaande kinderen. Vooral kinderen waarvan een of beide ouders is geboren in een land waar hepatitis B heerst, krijgen hun tweede BMR-vaccinatie vaak niet tijdig.

Lees ook:Nederlanders enten kinderen niet goed genoeg in tegen mazelen (schande)
Lees ook:Maak je baby razendsnel, zonder luier, zindelijk
Lees ook:Dé manier om je baby heel snel zindelijk te maken!
Lees ook:Vaccinatie Mexicaanse griep krijgt voorrang op DKTP-prik
Lees ook:Steeds meer baby’s en kleuters te dik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>