Sinterklaas vieren: hoe doen wij dat? De cijfers…

Wij Nederlanders doen het leuk als het aankomt op het hooghouden van tradities. Maar liefst 70 procent van de kinderen die voor Sinterklaas hun schoen mogen zetten, zingt namelijk een lied voor de goedheiligman. En ook wordt het paard steevast getrakteerd op een wortel en water. Enig toch! CD'tje op en brullen maar. En dan een bakje water neerzetten (waarbij standaard de hele vloer onder ligt) en een appeltje of een worteltje ernaast leggen. Altijd leuk: de volgende dag een klokhuis of een steeltje achterlaten. 'MAM! Het paard lust geen steeltjes!'

Kruidvat heeft onderzoek onder 550 mensen laten uitvoeren. Daaruit bleek onder meer dat de intocht van Sinterklaas is voor de meeste ouders het moment waarop de kinderen voor het eerst hun schoen mogen zetten (én ouders zich afvragen waarom ze in godsnaam niet emigreren naar een land waar je een energievretend evenement als 'de intoch' niet hoeft mee te maken). Ruim 35 procent van de kinderen zet zijn schoen bij de open haard of kachel. Tweevijfde laat de schoen het liefst bij de voor- of achterdeur achter. (Uiteraard bij gebrek aan open haard…) Van ruim zes op de tien ouders mogen de kinderen in de weken voor 5 december drie tot zes keer hun schoen zetten. 72,7 Procent van de ouders laat hun kroost dit vaker doen, maar dan krijgen de kinderen wel goedkopere cadeautjes.

De kinderen zetten niet alleen een schoen thuis, maar ook op school (52,4 procent), in de supermarkt (47,6 procent) of bij opa en oma (31,3 procent). Qua cadeautjes is speelgoed zowel onder ouders (94 procent) als kinderen (77,7 procent) populair. Dit loopt uiteen van (computer)spelletjes, (educatief) speelgoed of producten die een rage zijn onder de jeugd.

Lees ook:Vier Sinterklaas met Bobbi met extra schoenzetkalender
Lees ook:Kinderen kiezen zelf sinterklaascadeautjes uit
Lees ook:Beertje Bobbi viert ook feest in december!
Lees ook:Laat de zak van Sinterklaas met een persoonlijke tekst bedrukken
Lees ook:Hoog op het sintverlanglijstje? Een iPhone!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>