Kinderen kiezen zelf sinterklaascadeautjes uit

Kinderen kiezen zelf welk speelgoed ze van Sinterklaas willen krijgen, zo blijkt uit een rondvraag door de Belgische speelgoedketen Fun. Herkenbaar. Hier liggen de lijstjes ook klaar. Wel zo handig, want ik kan echt niet meer inschatten wat ze nou wel en niet willen hebben.  In 90 procent van de gevallen zijn het de kinderen die volledig beslissen wat de Sint moet brengen. 8 procent kiest gedeeltelijk mee, in slechts 2 procent zijn het die ouders die bepalen waarmee gespeeld zal worden. De cijfers komen uit een online enquête uitgevoerd onder 2.500 personen.“Het is opvallend dat een kwart van de respondenten aangeeft dat de kinderen nu meer hun zegje mogen doen dan vorig jaar”, stelt Bart Coeman van Fun, toen bleek dat over 83 procent te gaan”. Nog uit de rondvraag komt naar voren dat het merendeel meer dan één cadeautje krijgt van Sinterklaas. Bij 16 procent gaat het zelfs om vijf cadeautjes of meer.

Lees ook:Aanstaande ouders hebben duidelijke voorkeur geslacht baby
Lees ook:Kinderen van gescheiden ouders mijden vroeg trouwen niet
Lees ook:Wat vader wil met vaderdag? Lekker niksen!
Lees ook:Sinterklaas vieren: hoe doen wij dat? De cijfers…
Lees ook:58% van de kinderen mag niet spelen omdat de kleding anders vies wordt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen kiezen zelf sinterklaascadeautjes uit

 1. Martin Valenkamp

  L.S.,

  ik ben erg geinteresseerd in meer informatie over het onderzoek van Bart Coeman van Fun. Ik deed ook zo een onderzoek en zie dat mijn uitkomsten in grote mate parrallel lopen voor de Nederlandse situatie. Ik schrijf nu een artikel voor een Nederlands Pedagogisch Tijdschrift (PIP) en wil de gegevens van Bart Coeman van Fun en mij daarin verwerken. Vraag: kan ik meer informatie of alle informatie krijgen?

  Hartelijk dank,

  M. Valenkamp

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>