Hoog op het sintverlanglijstje? Een iPhone!

Morgen mag ik contractueel gezien een nieuwe iPhone van mijn provider aanschaffen. Dat zei ik hardop waar mijn zoontje bij was. ‘Vet! Mag ik dan jouw oude?’ Want zo werkt het tegenwoordig. Kinderen willen geen telefoon…ze willen een iPhone. En als ze het niet van jou krijgen, dan maar van Sinterklaas! Kinderen vanaf vijf jaar willen niet langer een trein of een pop als kerstgeschenk, ze vragen om gadgets als iPhones en iPads, lees ik net op HLN. Een Britse enquête bij 2.138 kinderen toont aan dat een op de vier kinderen het liefst een iPhone van Apple als kerstgeschenk wil, andere populaire gadgets zijn de tabletcomputer iPad, een iPod of een andere mp3-speler. Hoewel de vraag naar gadgets het grootst is bij oudere kinderen, 66 procent van degenen tussen 13 en 16 jaar zetten hightech producten op hun verlanglijst, willen 17 procent van de vijf- tot achtjarigen en de helft van de negen- tot twaalfjarigen dit ook. Andere populaire cadeautjes zijn gameconsoles, elektronische speelgoedhamsters van Zhu Zhu en een videocamera. Een woordvoerder van Duracell, het bedrijf dat het onderzoek organiseerde: “Jongeren zijn erg gefascineerd door technologie voor volwassenen.”

Lees ook:Wat kinderen écht willen voor Sinterklaas? Een iPad!
Lees ook:Wanneer vervagen herinneringen bij kinderen?
Lees ook:Nederlandse kindjes koplopers op gebid van sociaal netwerken
Lees ook:Vrouw zwanger geworden door iPhone
Lees ook:Jeugd toch voorzichtig met profielen op chatsites

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>