Had de ontvoering van Maddie voorkomen kunnen worden?

Onder mede-ouders is de discussie inmiddels flink losgebarsten: kinderen alleen laten om bijvoorbeeld uit eten te gaan; hoe overantwoord is dat? De discussie is op gang gekomen door de ontvoering van Madeleine, de Britse peuter. Tja, ik zou het niet zo snel gedaan hebben denk ik. Maar dit verwacht je natuurlijk ook niet! Ik laat wel eens de hond uit als mijn dochter van bijna drie ligt te slapen. Maar verder wil ik ze toch echt zo veel mogelijk in het zicht hebben!

 

De ouders van Madeleine voelen zich schuldig omdat zij hun dochter in een Portugees vakantiepark alleen lieten. De kleuter verdween uit het appartement toen het echtpaar in een nabijgelegen restaurant ging eten.
 
Gerry en Kate McCann vinden het achteraf naïef dat zij hun dochter achterlieten, verklaarden zij vrijdag op de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen.

Het paar gaf zijn eerst tv-interviews aan Britse media. Her en der in Europa zijn affiches opgehangen om aandacht te vragen voor het lot van Madeleine. Op een persconferentie vrijdag maakte de Portugese politie bekend op zoek te zijn naar een blanke man tussen de 35 en 40 jaar.

Wat vinden jullie? Was het onverantwoord de kinderen alleen te laten? En hoe ver gaan jullie hierin?

Lees ook:Bloed gevonden in appartement waaruit Maddie verdween
Lees ook:Jonge meiden en make-up: wel of niet wenselijk?
Lees ook:Effectief: scholen die fruit eten stimuleren
Lees ook:Ontwikkeling in de zaak Maddie McCann
Lees ook:Mag een kind van 13 alleen de wereld rondzeilen?

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Had de ontvoering van Maddie voorkomen kunnen worden?

  1. caroline

    ik vind dat de mensen/media niet te snel moeten oordelen over de ouders van Madeleine.
    Ik zou het zelf zeker in het buitenland niet gedaan hebben maar heb mijn kinderen ook wel eens alleen in bed laten liggen om snel een boodschap te doen.Als moeder van 4 kleine kinderen waaronder net als de ouders van Madeleine ook een tweeling weet ik hoe moeilijk het soms is met kinderen en kan ik me dan ook goed voorstellen dat de ouders even rustig wilden eten terwijl de kinderen sliepen.De enige schuldige(n) is/zijn de gestoorden die een kind meenemen en zoveel verdriet veroorzaken laten we dat nooit vergeten het is zo makkelijk te oordelen!!

      /   Reply  / 
  2. Aleida

    Ik had zeker een babyphone meegenomen,dat deden de mensen, die bij ons in Maspalomas waren ook, elk geluid werd geregistreerd. Zij bleven wel op het park, want daar was het AllIn.

      /   Reply  / 
  3. marina

    De ouders valt niets te verwijten. Als iemand het op je kind voorzien heeft, haalt hij of zij het nog bij je weg in de tijd dat je van het toilet gebruik maakt, bij wijze van spreken. Maar we kunnen onze kinderen niet in een kooi stoppen en alleen maar hopen dat je zelf nooit zo’n gestoorde idioot tegen het lijf loopt. Het schuldgevoel wat deze ouders toch zullen voelen is al erg genoeg, daar hebben ze niet ook nog kortzichtige meningen van anderen voor nodig.

      /   Reply  / 
  4. Marijke

    Een kind moet je alleen kunnen laten om het de normale dingen te kunnen laten doen, zoals naar school gaan, naar de sportclub gaan, met vrienden omgaan, naar feestjes gaan, deelnemen aan het verkeer, spelen op de camping. Natuurlijk: Dan kan er ook van alles gebeuren en neem je een risico. Dat risico moet je wel nemen, want anders heb je geen leven en kan je kind zich niet ontwikkelen.
    Een kind moet je echter altijd en dan ook echt altijd beschermen als je daarvoor kan kiezen. Dat betekent dat je in principe in alle situaties waarin jouw kind jouw hulp en bescherming nodig zou kunnen hebben WEL aanwezig moet zijn, of het mee moet nemen. Vooral in een vreemde omgeving, ook al lijkt die nog zo veilig.
    Ik geef toe dat ik ook wel eens mijn slapende zoon 5 minuten alleen liet als ik onze dochter van school ging halen, maar ik waarschuwde dan wel ALTIJD mijn buurvrouw en zette de babyfoon aan. Als zij er niet was nam ik hem ALTIJD mee (half wakker en krijsend)
    Verantwoordelijkheid voor kinderen is het zwaarste en moeilijkste, maar ook het belangrijkste wat er is. Je mag het nooit verontachtzamen. Jijzelf als ouder komt dus altijd met jouw behoeften, wensen en ideeen op de tweede plaats. Dus: dan maar “uit eten” met een bestelde pizza…
    Ik leef erg met de ouders mee en hoop dat Madeleine nog in leven is en wordt teruggevonden. Tegelijkertijd denk ik dat hun schuldgevoel over het gebeurde, dat zij hadden kunnen voorkomen door wel aanwezig te zijn bij hun nog hele jonge kinderen, terecht is en heel vreselijk moet zijn.

      /   Reply  / 
  5. mr.G. Bobeldijk

    Ja voor ieder die op het bovengenoemde artikel reageert , helaas veroordelen we te snel de desbetreffende ouders. Ikkan me ergens voorstellen dat zij of menegeen zijn of haar kinderen met een gerust hart alleen laat of in sommigen gevallen zelfs met een oppas achterlaat in het vertrouwen dat er niet iets ernstig gebeurd. Door het loslaten van je kind(eren), en tevens door wat voor omstandigheden toch op ze te letten , kunnen zij zich ontwikkelen. Helaas in dit geval kan er in de maatschappij soms iets ergs voorvallen . Daar ik van mening ben dat wij zelf deze huidige maatschappij hebben gecreeërd.
    Tevens ben ik het met de hierboven genoemde reacties eens. Laten we hopen dat het een goed einde betreft voor zowel de familie als voor Madeleine.

      /   Reply  / 
  6. Hester, redactie

    Dat het leeft blijkt wel. Ik wil nog wel even iets duidelijk stellen (voor daar een misverstand over ontstaat): ik veroordeel niemand. Zeker geen eigen schuld, dikke bult verhaal; dat iemand tot zoiets zieks in staat is bedenk je gewoon niet.

    Ik ben gewoon benieuwd naar wat anderen doen. Is vijf minuten naar de bakker oké? Of de hond uitlaten? Laat je wel eens je kinderen in de auto zitten als je ‘even’ iets moet doen? (overigens, ook een akelig verhaal, het kindje van vijf maanden oud dat in Halle (bij Brussel) overleden is doordat de moeder het een hele dag vergeten had uit de auto -die in de brandende zon stond- te halen)

      /   Reply  / 
  7. Lariss

    5 minuten je kind alleen achterlaten kan tog niet!
    dan zou ik of aan de buurvrouw even vragen of ze even op wil passen en anders wacht ik tot mijn kind wakker is en neem ik haar mee waar ik naartoe moet.

      /   Reply  / 
  8. nathalie

    vreselijk nieuws!!!ik hou het nieuws elke dag in de gaten,heb zelf 2 jonge kindjes 3 en 4 jaar,en ben erg bang met veel dingen,ik zou mijn kids nooit alleen laten,maar ik oordeel de ouders niet,ze hebben al vreselijk veel verdriet,en hebben schuldgevoel.ik hoop uit de grond van mijn hart dat het meisje word gevonden,vind het alleen erg lang duren,en word geen losgeld gevraagt???dat vind ik eng,ik hoop dat maddie snel terug is bij der ouders,waarom doet men geen beroep op paragnosten??lijkt me in elk geval ook de moeite waard,
    ik leef echt mee met ouders,vreselijk is dit!!!wat denken jullie??

      /   Reply  / 
  9. R117

    Ik vind het maar een grote hype zo ondertussen. In bv. Afrika worden kinderen met groepen van de straat geplukt en als kindsoldaat gebruikt, maar dat hoor je bijna niet over in het nieuws (ok, je hebt Warchild, maar het gebeurt nog steeds te vaak). Nu verdwijnt er een Westers meisje en gelijk is de hele wereld in rep en roer.

    Het is natuurlijk verschrikkelijk voor de ouders, familie en Maddie zelf, maar kunnen die beroemdheden hun geld niet beter aan andere doelen schenken? Alsof 1 miljoen of minder niet genoeg is. “Nee, voor 1 miljoen geef ik ze de tip niet, dat moet minimaal 3 zijn!”

      /   Reply  / 
  10. eva

    ik vind wel triestig wat er met madelein gebeurt is.maar ‘t is nie de schuld van haar ouders dat madelein ontvoerd is .moesten ze dan madelein en haar zusje en broertje wakker maken voor naar iets te gaan .
    Eva DE Vos

      /   Reply  / 
  11. louise

    sorry hoor voor mijn reactie maar heb zelf 2 kinderen een meid van 4 net als madeleine en een jongen van 9 jaar zou ze op vakantie nooit alleen laten maar je engelse zijn meer van lekker feesten letten nooit op hun kids als ze lekker aan het zuipen zijn ik heb het zelf mee gemaakt in malta en portugal vindt dit heel erg voor madelein maar de ouders hebben de schuld je laat tocht je kind niet achter in je appartemant zeker niet als je nog een 2 ling hebt sorry hoor ik vind de vrantwoorderlijkheid niet tof dit zijn geen goede ouders nu is zij weg dankzij hun je laat je kind nooit allen en zeer zeker nier in het buitenland ach is maar………………….feesten is belangrijker voor britten………….. als ik madeleine zou zien neem ik haar me en zou haar beter behandelen…………………..

      /   Reply  / 
  12. inge

    Ik ben het volledig met Caroline en Marina eens. Ik was al bang dat ik als enige zo dacht. De ouders gaat verwijten dat hun dochter weg is, doe even normaal. Heb medelijden dat hun zoiets overkomt.

      /   Reply  / 
  13. inge

    Louise wat een ontzettend trieste reactie van jou zeg. Gek mens

      /   Reply  / 
  14. Jojo

    ‘De ouders van Madeleine voelen zich schuldig omdat zij hun dochter in een Portugees vakantiepark alleen lieten.’

    En terecht. Ook al wens je dit geen 1 ouder toe, en ik hoop ook zeker weten dat maddie veilig en ongedeerd terug komt. De mensen die zeggen dat het hun eigen schuld is vind ik hard, maar ergens hebben ze wel gelijk. Het belangrijkste zijn echter nu niet de ouders, maar het kleine lieve meisje waar het allemaal om gaat.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>