Drank: verboden voor kinderen onder de 18 jaar

De minimumleeftijd waarop jongeren alcohol mogen drinken moet omhoog van 16 naar 18 jaar. Dat zegt hoogleraar psychologie Reinout Wiers, die veel onderzoek doet naar drankgebruik, in een interview met De Pers. Het zal wel niet door iedereen met gejuich worden ontvangen, maar misschien heeft Wiers wel een punt. Dat gedrink totdat je in een coma ligt moet maar eens afgelopen zijn!

Volgens de wetenschapper, verbonden aan de universiteiten van Nijmegen en Maastricht, werkt een verhoging van de minimumleeftijd wél. ‘Je denkt misschien: dat helpt niks, ze komen toch wel aan drank. Maar er gaat een belangrijk signaal van uit. In de VS was het een tijd lang zo dat afzonderlijke staten over die leeftijdsgrens konden beslissen. Sommige staten stapten ooit van 21 jaar naar 18 jaar, en dan zag je jaren later veel meer drankproblemen ontstaan bij jongeren onder de 18.’

Lees het volledige artikel hier.

Lees ook:Gedragsproblemen kinderen komt voort uit te grote druk
Lees ook:Jongeren positief gestemd over het komende jaar
Lees ook:Kinderen uit groep 8 pleiten voor minder verkooppunten tabak
Lees ook:Wekende moeders hebben nog 81 minuten tijd voor kinderen
Lees ook:Beau van Erven Dorens laat zoontje achter op luchthaven

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Drank: verboden voor kinderen onder de 18 jaar

  1. whiteshadow

    Helemaal mee eens, hadden ze veel eerder moeten bedenken. De jeugd van tegenwoordig zijn al bijna niet meer in de hand te houden,door de wet. Nog ff en de kids staan boven de ouders. Wij ouders staan machteloos toe te kijken, naar de tegenwoordige jeugd.Waar is het respekt,normen en waarde zoals vroeger.Mijn dochter is 14jr…en kan niet wachten totdat ze 16 is, want dan mag ik drinken, roept ze!! Ik maak me grote zorgen. Zelf vanaf 18jr kan in sommige gevallen al te jong zijn, vooral als ze ook nog eens achter het stuur mogen.Ze kennnen hun eigen grenzen nog niet,want de meesten laten zich overhalen om mee te mogen doen of om erbij te horen. Al met al, om mee te beginnen(als het werkt) vanaf 18jr drank en om het behalen van het rijbewijs vanaf 21jr…! groeten van een hele bezorgde moeder.

      /   Reply  / 
  2. marina

    Je kan er beter voor zorgen dat kinderen geleerd worden hoe om te gaan met alcohol, ipv het te verbieden. Wat niet mag, dat is stoer en dan gaan ze het toch wel stiekem doen. Dat gebeurt ook in Amerika, daar kunnen de kinderen helemaal niet met mate drinken, ook omdat ze niet weten hoe ze dat moeten doen en ze het nooit geleerd hebben van een ouder. Dus: leer de kinderen in bijzijn van ouders met mate drinken, en voorkom zo dat ze misbruik maken van alcohol, zodat ze niet achter je rug verschillende stiekeme praktijken erop nahouden. Als je als ouder erbij bent, kan je het in de hand houden in het geval dat het eens mis zou gaan erop reageren. begrijp het niet verkeerd, ik vind dat de norm wel hoger moet worden gelegd, maar denk eraan dat je zo niet het gehele probleem oplost……groetjes een 22- jarige student.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>