Oorzaak autisme lijkt snel te worden gevonden

Een internationaal onderzoek naar de oorzaken van autisme heeft belangrijke ontdekkingen opgeleverd, zo is gebleken uit een artikel uit de maarteditie van het tijdschrift Nature Genetics. Op een chromosoom is bijvoorbeeld een gebied ontdekt met genen die betrokken zijn bij het ontstaan van autisme. Zo komt ontdekking van de oorzaak wel heel dichtbij.

Verder blijkt dat sommige mensen met autisme afwijkingen hebben in genen die betrokken zijn bij de communicatie in de hersenen, met name via zogenoemde boodschapperstoffen, aldus de site. "Deze stoffen zijn essentieel voor het functioneren van het brein."

Autisme is een ernstige ontwikkelingsstoornis die sociale interactie en communicatie bemoeilijkt. "Wellicht kan met deze kennis een begin gemaakt worden met de ontwikkeling van een behandeling voor autisme", aldus het ziekenhuis. Een aantal medewerkers van het UMCU werkte aan het onderzoek mee.

Lees ook:Voor geboorte al defect bij autistische kinderen
Lees ook:Succesvol: autistische kids sociale vaardigheidstraining geven
Lees ook:Shizofrene moeders grote kans op autistische kinderen
Lees ook:Technische ouders hebben grotere kans op autistisch kind
Lees ook:Autisme al bij 2-jarige peutertjes vast te stellen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oorzaak autisme lijkt snel te worden gevonden

  1. Jorge Rega

    Reading this post Oorzaak autisme lijkt snel te worden gevonden | Kinderspul reminds me of my old roommate! He always kept speaking about this. I will forward this article to him. Pretty certain he will have a superb read. Thanks for the information you post.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>