Voor geboorte al defect bij autistische kinderen

Jongens met autisme hebben grotere hersenen met meer zenuwcellen in de prefrontale cortex, het gebied dat verband houdt met sociaal gedrag en communicatie. Wetenschappers van de University of California onderzochten het brein van zeven jongens met en zes jongens zonder autisme. De hersenen van de autisten waren zwaarder en bleken 67 procent meer neuronen (zenuwcellen) te bevatten in de prefrontale cortex.Deze ontdekking zou betekenen dat autisme al in de baarmoeder ontstaat en dus niet veroorzaakt wordt door omgevingsfactoren. “Dit is een klein onderzoek met een grote impact. Het vertelt ons dat er al voor de geboorte iets misgaat bij kinderen met autisme.”, zegt onderzoeker Eric Courchesne. Als dit onderzoek wordt bevestigd door studies onder een groter aantal mensen, kan autisme mogelijk veel sneller ontdekt worden. Nu wordt de diagnose autisme gesteld op basis van gedragsonderzoek als kinderen een jaar of twee, drie zijn. Een eerdere diagnose is belangrijk, omdat de psychische begeleiding dan eerder gestart kan worden.

Lees ook:Meer jongens dan meisjes hebben autisme
Lees ook:Verkeerde criteria voor meisjes met ADHD
Lees ook:Dit doet de geur van je baby met jou, mama!
Lees ook:Steeds meer kinderen hebben ADHD
Lees ook:Veel autistische kinderen ongediagnosticeerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>