Heb geen medelijden met de Nederlandse kinderen: ze zijn het gelukkigst!

Dat onze kinderen over het algemeen weinig tot niets tekort komen, dat zal niemand verbazen. En van het bericht dat uit een onderzoek van het VN-kinderfonds Unicef is gebleken dat ze zelfs het gelukkigst van alle kinderen in de ontwikkelde wereld, zal ook niemand opkijken. Kinderen in Nederland hebben het nou eenmaal goed!

Unicef vergeleek de positie van kinderen in 21 ontwikkelde landen op basis van veertig factoren, onder meer armoede, gezondheid en veiligheid, onderwijs, relatie met familie en de mate waarin de kinderen zelf aangaven gelukkig te zijn met hun leven.Samen met Nederland scoorden ook Zweden en Denemarken hoog. Groot-Brittannië staat onderaan de lijst. Een na laatste land zijn de Verenigde Staten. Volgens de studie bestaat er geen direct verband tussen materiële welvaart in een land en de kwaliteit van leven van kinderen. Zo zouden kinderen in Tsjechië gelukkiger zijn dan die in Frankrijk, dat welvarender is dan het voormalige Oostblokland.
Hoewel Nederland over alle categorieën genomen het hoogst scoort van de 21 onderzochte landen die lid zijn van de OESO, de organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, is het in ons land niet best gesteld met de materiële welvaart van kinderen. Dat wordt in het onderzoek van Unicef gemeten aan de hand van het aantal kinderen dat leeft in gezinnen die moeten rondkomen van een inkomen dat lager is dan modaal.
Unicef noemt het positieve beeld een mooie uitgangspositie voor André Rouvoet, de toekomstige minister voor Jeugd en Gezin in het nieuwe kabinet.

Lees ook:Nederlandse kinderen het allergelukkigst van de westerse landen
Lees ook:Weinig verschil tussen rijke en arme Nederlandse kinderen
Lees ook:Nederland Europees koploper voor kindergeluk!
Lees ook:Moeders en kinderen leven het best in Nederland
Lees ook:Expats met kinderen het beste af in Belgiƫ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>