Expats met kinderen het beste af in België

Expat met kinderen? Ga dan naar België! Dat land is volgens een jaarlijkse enquête in opdracht van de bank HSBC de beste plek op de wereld voor expats met kinderen, zo meldt de website ExpatForum.com maandag.
HSBC liet 4.100 mensen in honderd landen ondervragen die voor hun werk of om andere redenen tijdelijk in het buitenland wonen. Uit het onderzoek blijkt dat een universeel erkend onderwijssysteem belangrijk is voor expats met kinderen, aldus ExpatForum.com (naar eigen zeggen een van de grootste internationale gemeenschappen van expats op het internet).Expats in Hongkong, Singapore en Qatar zijn het meest geneigd om te zeggen dat de veiligheid van hun kroost erop vooruit is gegaan sinds ze in deze landen verblijven. Maar België ligt op kop als het over het opvoeden van kinderen gaat. Ons land scoort met name goed op het vlak van kinderopvang en onderwijsniveau. De helft van de expats in België zegt dat hun kosten om kinderen groot te brengen, lager liggen dan in hun thuisland, terwijl 68 procent vindt dat de kwaliteit van de kinderopvang en -verzorging in ons land beter is. ‘Terwijl expats in België melden dat de kwaliteit van de kinderopvang beter is dan in hun thuisland, geldt het land ook als een van de meest kostenbesparende plekken om kinderen groot te brengen, wat aantoont dat kinderzorg van hoge kwaliteit niet de duurste hoeft te zijn’, zegt Lisa Wood van HSBC Bank International.

Lees ook:Kinderopvang als opvoedingsondersteuning
Lees ook:Onvoldoende toezicht op en controle van kinderdagverblijven
Lees ook:Alamsysteem maakt opsporing kinderen makkelijker
Lees ook:Een goede crèche (deel 1)
Lees ook:Heb geen medelijden met de Nederlandse kinderen: ze zijn het gelukkigst!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>