Jonge ouders opgelet: te weinig slaap kan depressie veroorzaken

Heb je net een baby die je nachten en nachten wakker houdt: zorg dan dat je hoe dan ook voldoende slaap krijgt. Bijvoorbeeld door een stuk vroeger naar bed te gaan. Want onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen waarschuwen mensen die elke nacht veel te weinig slapen voor het dreigende gevaar van een depressie.

Mensen slapen almaar korter en er komt een moment dat dit grote gevolgen kan hebben, zo waarschuwt neurobioloog Peter Meerlo. "Dat mensen zich overdag slaperig voelen komt al heel veel voor, zelfs bij kinderen die te laat gaan slapen, maar ook depressies liggen op de loer."

Lees ook:Goede nachtrust verkleint de kans op overgewicht bij kinderen
Lees ook:Hierom mag je kind geen mobieltje mee naar bed!
Lees ook:Wintertijd vergroot kans op gewichtstoename bij kinderen
Lees ook:Langslapende kinderen eten minder en zijn lichter
Lees ook:Kids met televisie op kamer slapen dertig minuten korter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>